Τους περιορισμούς που έχουν υποστεί οι γυναικείες ελευθερίες και τα δικαιώματα στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν επεσήμανε η απεσταλμένη του ΟΗΕ στην χώρα, σημειώνοντας ότι όσο υφίστανται δεν πρόκειται να αναγνωριστεί η κυβέρνηση από μέλη της διεθνούς κοινότητας.

«Στις συζητήσεις μου με τις de facto αρχές, είμαι πολύ σαφής στο θέμα των εμποδίων που έχουν δημιουργήσει οι ίδιες με τα διατάγματα και τους περιορισμούς που εφαρμόζουν, κυρίως κατά των γυναικών και των κοριτσιών», δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας η Ρόζα Οτουνμπάγιεβα, επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA).

«Οι Ταλιμπάν ζητούν να αναγνωριστούν από τον ΟΗΕ και τα μέλη του αλλά, ταυτόχρονα, ενεργούν κατά των βασικών αξιών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε.

Επομένως «τους είπαμε ότι όσο ισχύουν αυτά τα διατάγματα, είναι σχεδόν αδύνατο η κυβέρνησή τους να αναγνωριστεί από μέλη της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε.

Τα μέτρα αυτά κατά των γυναικών, που είναι επίσης «πολύ αντιδημοφιλή στον αφγανικό λαό», τους «στοιχίζουν ταυτόχρονα τη νομιμότητά τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προκαλώντας παράλληλα δεινά στον μισό πληθυσμό και ζημία στην οικονομία», δήλωσε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν δεν αναγνωρίζεται από καμιά χώρα και κανέναν διεθνή οργανισμό.

Πηγές: ΑΜΠΕ,  AFPSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *