Ο πρόεδρος της Credit Suisse, Αντόνιο Όρτα-Οσόριο, παραιτήθηκε μετά την ανακάλυψη αρκετών παραβιάσεων των κανόνων καραντίνας για την Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης που παρευρέθηκε στους αγώνες του Wimbledon τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Όρτα-Οσόριο, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Lloyds Banking Group, παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες καραντίνας και ότι οι ενέργειές του τον καθιστούν ασυμβίβαστο με την εκπροσώπηση της τράπεζας. Τον Ιούλιο του 2021 παρακολούθησε το τουρνουά χωρίς πρώτα να απομονωθεί για 10 ημέρες, όπως απαιτούσε τότε ο νόμος.

Οι λεπτομέρειες για τις παραβιάσεις της καραντίνας από τον τραπεζίτη εμφανίστηκαν για πρώτη φορά λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν, αποκαλύπτοντας ότι είχε επιστρέψει στην Ελβετία από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 28 Νοεμβρίου και είχε φύγει για την Ιβηρική Χερσόνησο πριν τελειώσει η υποχρεωτική περίοδος καραντίνας των 10 ημερών.

Η τράπεζα εκείνη την εποχή δήλωσε ότι «αναγνώρισε δυστυχώς» ότι ο Όρτα-Οσόριο είχε παραβιάσει τους κανόνες καραντίνας, εγκαταλείποντας την Ελβετία πριν από το τέλος της περιόδου απομόνωσής του.

Ένας προφανής τερματισμός της καραντίνας προέκυψε επίσης κατά τη διάρκεια εσωτερικής έρευνας για την ελβετική παράβαση και αφορά ένα ταξίδι στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2021. Το στέλεχος είχε επισκεφθεί τους τελικούς τένις του Wimbledon στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, κατά παράβαση των κανονισμών του Ηνωμένου Βασιλείου για την Covid, ανέφερε το Reuters.

Η αποχώρηση του στελέχους έγινε μετά από έρευνα που διεξήχθη από το διοικητικό συμβούλιο, δήλωσε τη Δευτέρα η Credit Suisse με έδρα τη Ζυρίχη. Η τράπεζα διόρισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Άξελ Λέμαν ως αντικαταστάτη του Όρτα-Οσόριο, με άμεση ισχύ.

Η ξαφνική έξοδος του Όρτα-Οσόριο ήρθε ως συνέχεια μιας καταστροφικής χρονιάς στην Credit Suisse, κατά την οποία τα δύο σκάνδαλα της Greensill Capital και της Archegos Capital Management κόστισαν στην τράπεζα περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια και μείωσαν τις μετοχές της κατά το ένα πέμπτο.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Lloyds Banking Group Plc είχε προσχωρήσει στην τράπεζα με εντολή να αποκαταστήσει τη ζημιά και να ανανεώσει την κουλτούρα της ανάληψης κινδύνων στην ελβετική τράπεζα.

«Λυπάμαι που ορισμένες από τις προσωπικές μου ενέργειες έχουν δημιουργήσει δυσκολίες στην τράπεζα και έχουν θέσει σε κίνδυνο την ικανότητά μου να εκπροσωπώ την τράπεζα εσωτερικά και εξωτερικά», δήλωσε ο Όρτα-Οσόριο. «Επομένως, πιστεύω ότι η παραίτησή μου είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των μετόχων της αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *