Ο CEO του μεγαλύτερου κρατικού επενδυτικού ταμείο στον πλανήτη, με περιουσιακά στοιχεία 1,4 τρισ. δολάρια, δήλωσε ότι αναμένει μια μακρά περίοδο αδυναμίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές και προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι η πιο σημαντική πρόκληση για το μέλλον.

Ο λόγος για τον Νικολάι Τάνγκεν, επικεφαλής στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, ο οποίος μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δήλωσε ότι μετά την επίτευξη μέσου ποσοστού απόδοσης 6% για ένα τέταρτο του αιώνα, το fund προετοιμάζεται τώρα για «μια δεκαετία χαμηλότερων αποδόσεων».

«Μπορεί ακόμη και να γίνουν αρνητικές», ανέφερε. «Πρέπει απλώς να το αποδεχτούμε. Το μέλλον θα είναι λιγότερο ελκυστικό για εμάς από το παρελθόν», συνέχισε. 

Σύμφωνα με τονΤάνγκεν, το «μεγαλύτερο πιθανό πρόβλημα» για το κρατικό ταμείο είναι ο πληθωρισμός και προέβλεψε ότι η άνοδος των τιμών θα μπορούσε να έχει «πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από ό,τι θεωρείται γενικά επί του παρόντος». «Βλέπω πληθωρισμό παντού: στους ναύλους, στις τιμές των μετάλλων και των τροφίμων, στο κόστος κατασκευής και σταδιακά στους μισθούς», είπε στην FAZ.

«Ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές, δεν έχουμε τόσες πολλές επιλογές», πρόσθεσε. «Δεν έχουμε πού να κρυφτούμε από τον πληθωρισμό», είπε χαρακτηριστικά. 

Το ταμείο, που ιδρύθηκε το 1996, διαθέτει χαρτοφυλάκιο περίπου 9.000 μετοχών και έχει αποχωρήσει από εκατοντάδες εταιρείες την τελευταία δεκαετία για να αποφύγει τον περιβαλλοντικό, κοινωνικό και κυβερνητικό κίνδυνο που υποστηρίζει ότι αντιπροσώπευαν.

naftemporiki.gr

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *