Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και τα στοιχεία για την απασχόληση από τις ΗΠΑ.

Αυτήν την ώρα στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 0,5%. Στο Λονδίνο ο FTSE σημειώνει οριακές μεταβολές. Στις 7.316 μονάδες με άνοδο 0,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,16%.

Οριακές μεταβολές σημειώνουν αυτήν την ώρα και τα futures των δεικτών της Wall Street.

Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ τον Δεκέμβριο, εγείροντας περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν την Παρασκευή ότι ο πληθωρισμός έφτασε στο 5% για τον μήνα Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Το ποσοστό αντιπροσωπεύει το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ και ακολουθεί το υψηλό όλων των εποχών του Νοεμβρίου, 4,9%.

Τα ταξίδια και αναψυχή ήταν ο κλάδος με τις χειρότερες επιδόσεις, με πτώση 1,5%. Εξετάζοντας τις επιμέρους μετοχές, η ST Micro ήταν μεταξύ αυτών με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 5,6%, αφού ανέφερε υψηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο.

Η Deutsche Bank βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο την Παρασκευή μετά από θετικές δηλώσεις ότι η τράπεζα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει βασικούς στόχους κερδών, όπως ανέφερε το Reuters.

Σε άλλες χρηματιστηριακές ειδήσεις, η Air France – KLM θα χρειαστεί να συγκεντρώσει νέο κεφάλαιο το 2022 μεταξύ 1 και 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,13 δισεκατομμύρια δολάρια και 2,26 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η Les Echos.

Στην Αθήνα, συνεχίζεται το υποτονικό κλίμα, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει οριακές μεταβολές στις 906 μονάδες. Στις τράπεζες, ανοδικά κινείται η Eurobank +2,3% και ακολουθούν Εθνική +1,8%, Alpha Bank +1,5%, ενώ αμετάβλητη παραμένει η Πειραιώς.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.