Την ώρα που οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας μετρούν τις πληγές τους, έχοντας πολλοί χάσει από το σπίτι τους έως και τα μέσα με τα οποία έβγαζαν τα προς το ζην, στο οικονομικό επιτελείο προσπαθούν να κάνουν τους πρώτους υπολογισμούς για το οικονομικό κόστος της καταστροφής.

Περίπου 1 εκατομμύριο στρέμματα χάθηκαν κάτω από το νερό και τη λάσπη, περισσότερα από 25.000 ζώα υπολογίζεται ότι πνίγηκαν, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές σε βασικές υποδομές, όπως δρόμοι και γέφυρες, αλλά και στον εξοπλισμό επιχειρήσεων και αγροτών. Το πλήγμα για τους αγρότες/κτηνοτρόφους υπολογίζεται από τη Ναυτεμπορική σε 2 δισ. ευρώ. Επιπλέον 2 δισ. ευρώ είναι η ζημιά στις υποδομές, ενώ έως και τα 2 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα φτάσει το δημοσιονομικό κόστος.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τους φόβους για μία νέα γεννιά κόκκινων δανείων στις περιοχές, όπου έχουν ανοίξει μεγάλες πληγές. Οι τράπεζες είναι έτοιμες για μέτρα διευκόλυνσης, όπως αναστολή πληρωμής των δόσεων των δανείων και πάγωμα επιταγών. Εκτιμάται ότι έτσι τα νέα κόκκινα δάνεια θα περιοριστούν στα 2 δισ. ευρώ.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *