Δύο πειραματικά εμβόλια κορωνοϊού που αναπτύχθηκαν από κοινού από τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech και τον αμερικανικό φαρμακευτικό γίγαντα Pfizer έλαβαν «fast track» ονομασία από την αρμόδια αμερικανική αρχή φαρμάκων FDA, ανέφεραν οι εταιρείες σήμερα.

Τα υποψήφια, BNT162b1 και BNT162b2, είναι τα πιο προχωρημένα από τα τέσσερα τουλάχιστον εμβόλια που αξιολογούνται από τις εταιρείες στις τρέχουσες δοκιμές σε Ηνωμένες Πολιτείες και Γερμανία.

Αλμα της μετοχής

Η μετοχή της Pfizer αυξήθηκε περίπου στο 2% και η μετοχή της BioNTech στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο περίπου 6% πριν το κουδούνι.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι εταιρείες δήλωσαν ότι το BNT162b1 φάνηκε να έχει προοπτικές κατά του ιού και ήταν ανεκτό κατά
τις ανθρώπινες δοκιμές πρώιμου σταδίου. 

Τα πρώτα δεδομένα από τη γερμανική δοκιμή του BNT162b1 αναμένονται τον Ιούλιο, ανέφεραν οι εταιρείες. Εάν οι τρέχουσες δοκιμές είναι επιτυχείς, και το εμβόλιο λάβει έγκριση από τις αρχές, οι εταιρείες ανέφεραν ότι μπορούν να αναμένονται έως και 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και δυνητικά περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2021.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι αναμένουν να ξεκινήσουν μια μεγάλη δοκιμή σε έως και 30.000 συμμετέχοντες αργότερα στο μήνα, εάν πάρουν την έγκριση των αρχών.

Το καθεστώς «fast track» από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θεωρείται ότι επιταχύνει τη θεώρηση νέων φαρμάκων και εμβολίων που έδειξαν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ιατρικές ανάγκες.

naftemporikigr με πληροφορίες από Reuters

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.