Πρόστιμο 8,66 δισ. ευρώ επιβλήθηκε στη Deutsche Bank από τη γερμανική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή επειδή δεν εφάρμοσε μέτρα που αποσκοπούν στην αποτροπή της χειραγώγησης των επιτοκίων. Η απόφαση αποτελεί πλήγμα για τον μεγαλύτερο δανειστή της Γερμανίας που προσπαθεί να ξεφύγει από το σκάνδαλο Libor.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, BaFin, η Deutsche Bank δεν διέθετε πάντα «αποτελεσματικά προληπτικά συστήματα, ελέγχους και πολιτικές» για να διασφαλίσει την «ακεραιότητα και την αξιοπιστία» των δεδομένων που σχετίζονται με το Euribor, τον μηχανισμό καθορισμού της ισοτιμίας του ευρώ συγκρίσιμο με το Libor.  

Η εξέλιξη έρχεται λιγότερο από επτά χρόνια αφότου η Deutsche Bank αναγκάστηκε να πληρώσει ποσό-ρεκόρ  ύψους 2,5 δισ. δολαρίων σε διακανονισμό με τις αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού διαπιστώθηκε ότι αρκετοί υπάλληλοι είχαν συνωμοτήσει για να χειραγωγήσουν το Libor, το επιτόκιο αναφοράς που στηρίζει τρισεκατομμύρια δολάρια δανείων και παραγωγων. 

Η τράπεζα, η οποία έχει δικαίωμα προσφυγής, δήλωσε ότι αποδέχεται το πρόστιμο για να δημιουργήσει «τελική ασφάλεια δικαίου».

Το πρόστιμο είναι το πρώτο του είδους του που επιβάλλεται από την BaFin σε σχέση με τη νομοθεσία που εισήχθη μετά το σκάνδαλο Libor, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει περαιτέρω χειραγώγηση των επιτοκίων. Είναι επίσης το δεύτερο υψηλότερο πρόστιμο της ρυθμιστικής αρχής, μετά από ποινή 40 εκατ. ευρώ για αδυναμίες κατά του ξεπλύματος χρήματος που επιβλήθηκε στην Deutsche Bank το 2015.

naftemporiki.gr

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *