Για ακυρώσεις κρατήσεων από ξένους τουρίστες, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στην Ρόδο, κάνει λόγο ο πρόεδρος των τουριστικών γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης, με δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα του νησιού Ροδιακή, τις οποίες επικαλείται ο επαγγελματικός τουριστικός οδηγός gtp

Οι πυρκαγιές στη Ρόδο έχουν καλυφθεί εκτενώς από τον διεθνή Τύπο αμαυρώνοντας τη φήμη του νησιού, ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης, που υπογράμμισε  ότι οι ακυρώσεις αφορούν κρατήσεις από όλες τις αγορές προέλευσης των ταξιδιωτών, κυρίως για ξενοδοχεία στο νότιο τμήμα του νησιού.

“Υπάρχουν ακυρώσεις τόσο για τον Αύγουστο όσο και για τον Σεπτέμβριο. Ακόμα και αν τα ξενοδοχεία στη νότια Ρόδο ανοίξουν, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τα σχέδια διακοπών τους”, ανέφερε επίσης και πρόσθεσε ότι οι “περισσότεροι παραθεριστές δεν επιθυμούν να επισκεφθούν ένα νησί που έχει υποστεί τόσο μεγάλη καταστροφή αλλά προτιμούν να εκμεταλλευτούν εναλλακτικές λύσεις και να ταξιδέψουν αλλού”

Τα ξενοδοχεία θα αναγκαστούν ενόψει της μείωσης των κρατήσεων να ανακοινώσουν προσφορές. Ο Αύγουστος δεν θα είναι πλέον καλός μήνας και ο Ιούλιος θα κλείσει αρνητικά”, τόνισε ο κ. Μιχαλάκης.

Πρόσθεσε πάντως ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά τις επόμενες ημέρες, με εξαίρεση τρεις εγκαταστάσεις που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, οι οποίες πιθανότατα θα ανοίξουν ξανά τον Αύγουστο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία, είπε, υπέστησαν ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο και στις εξωτερικές υποδομές, όπως πισίνες, παιδικές χαρές κ.λπ.

INTIME

Ακυρώσεις πτήσεων

Υπενθυμίζεται ότι , η ταξιδιωτική εταιρεία Jet2 ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις και οι διακοπές προς τη Ρόδο παραμένουν ακυρωμένες έως τις 30 Ιουλίου. Η εταιρεία ακύρωσε  τα πακέτα διακοπών για Γεννάδι και Κιοτάρι τον Αύγουστο.

Η TUI ακυρώνει επίσης τις πτήσεις προς τη Ρόδο τουλάχιστον μέχρι τις 28 Ιουλίου και προσφέρει εναλλακτικές επιλογές διακοπών ή την ευκαιρία ακύρωσης και πλήρη επιστροφή χρημάτων στους πελάτες  της.

Ταξιδιωτικές οδηγίες

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία και το Ισραήλ αυστηροποίησαν τις ταξιδιωτικές οδηγίες αυτή την εβδομάδα, προειδοποιώντας για ταξίδια στη Ρόδο λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

naftemporiki.grSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *