Στιγμιότυπο από τις δοκιμές ενός ρομποτικού γιακ.

Η τεχνολογία της ρομποτικής κάνει συνεχώς άλματα σε πολλούς τομείς. Τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στα άλλα έχουν κάνει την εμφάνιση τους τετράποδα ρομπότ σχεδιασμένα να θυμίζουν στην εμφάνιση αλλά και τις κινήσεις σκύλους. Πρόκειται για ρομπότ που ασκούν καθήκοντα φύλαξης ή έρευνας σε χώρους που για διαφόρους λόγους δεν μπορεί να πάει ο άνθρωπος.

Μπορούν επίσης να μεταφέρουν μικρού μεγέθους και βάρους φορτία και να βοηθούν σε κάποιες εργασίες. Όμως η Κίνα θέλησε να έχει ο στρατός της στη διάθεση του ένα πολύ πιο ισχυρό ρομπότ και οι μηχανικοί της άρχισαν να σκέφτονται ζώα πιο δυνατά και δυναμικά από τους σκύλους. Αποφάσισαν λοιπόν να κατασκευάσουν ένα ρομποτικό γιακ που έχει το μέγεθος αλλά και την δύναμη των βοοειδών των Ιμαλαΐων.

Το ρομπότ μπορεί να κινείται με άνεση σε κάθε είδους εδάφους ομαλό ή ανώμαλο και σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα δέκα χλμ./ώρα και το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να μεταφέρει φορτία βάρους περίπου 150 κιλών. Είναι επίσης εφοδιασμένο με κάμερες και διαφόρων όργανα και αισθητήρες ώστε να μεταδίδει πληροφορίες στη μονάδα του για τις συνθήκες που επικρατούν στα σημεία που έχει λάβει εντολές να κινηθεί.

PEOPLE’S DAILY, CHINA 人民日报

Όπως είναι ευνόητο το ρομπότ θα μπορεί να έχει και άλλες πιο… ειρηνικές εφαρμογές όπως σε έρευνες και διασώσεις ατόμων που κινδυνεύουν ή παροχή βοήθειας σε περιοχές που έχουν πληγεί από μια φυσική καταστροφή και δεν μπορεί φτάσει αλλιώς η βοήθεια αυτή.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *