«Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι στις μέρες μας απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών ελευθεριών, ας διαβάσουν με προσοχή τις σημερινές παρεμβάσεις των καθηγητών Βενιζέλου, Παυλόπουλου, Σωτηρέλη, Καϊδατζή, Κοντιάδη» σχολιάζει, μέσω Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Αφορμή στάθηκε η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ότι η ΑΔΑΕ συνεχίζει να έχει όλες τις διατάξεις παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά και τα βουλεύματα για άρση απορρήτου για σοβαρά εγκλήματα και πως η Αρχή δεν θα έχει αρμοδιότητα να ενημερώνει τους πολίτες για το εάν παρακολουθούνται τα τηλέφωνά τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός, συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος, σε αναλυτικό κείμενό του, ζήτησε από τον κ. Ντογιάκο «να βρει τη βούληση και το θάρρος να επανεξετάσει τη γνωμοδότησή του», καθώς, όπως εξηγεί μεταξύ άλλων, «σφάλλει όταν θεωρεί ότι ο κοινός νομοθέτης μπορεί να απαγορεύσει στην Ανεξάρτητη Αρχή, με απειλή ποινικών κυρώσεων, να ασκεί τη συνταγματική αρμοδιότητά της».Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *