Στο πλευρό της Ουκρανίας τάσσονται οι σκανδιναβικές χώρες στις προσπάθειές της να γίνει ενδεχομένως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τους ηγέτες της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και της Ισλανδίας σε κοινή ανακοίνωσή τους με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι σκανδιναβικές χώρες θα συνεχίσουν την πολιτική, οικονομική, ανθρωπιστική και στρατιωτική τους υποστήριξη για όσο χρόνο χρειαστεί», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Η πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται τώρα στην υποστήριξή μας, όχι στο μέλλον. Τα μαχητικά αεροσκάφη εξακολουθούν να είναι ένα θέμα το οποίο συζητάμε με τους συμμάχους. Από την πλευρά της Δανίας, δεν έχει ακόμη κλείσει το θέμα των μαχητικών αεροσκαφών, τόνισε.

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός δήλωσε απευθυνόμενος στο Ουκρανό πρόεδρο «Το θεωρώ μια ένδειξη ελπίδας ότι βρίσκεστε τώρα σε σκανδιναβικό έδαφος».

Ο πόλεμος αυτός πρέπει να τελειώσει και ο επιτιθέμενος πρέπει να βάλει τέλος σε αυτόν, υπογράμμισε.

Χαιρετίζω τα σημαντικά βήματα που λαμβάνει η ΕΕ για να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, δήλωσε από την πλευρά του ο Σουηδός πρωθυπουργός.

Η Ουκρανία θα είναι το κύριο θέμα της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαχθεί στο Ρέικιαβικ, δήλωσε η πρωθυπουργός της Ισλανδίας.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο δήλωσε ότι «το θέμα της συνόδου κορυφής είναι ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, οι σκανδιναβικές χώρες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, τη σχέση της Ουκρανίας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και την πρωτοβουλία της Ουκρανίας για μια δίκαιη ειρήνη».

Πηγές: ΑΜΠΕ, ReutersSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *