Το πώς θα λειτουργήσει στην πράξη ο εθελοντικός μηχανισμός αλληλεγγύης που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο σημερινό έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να χρησιμοποιήσουν το μηχανισμό που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο, ως εργαλείο για να μοιραστούν μεταξύ τους τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων που διασώθηκαν στη θάλασσα. «Έχουμε τον μηχανισμό, έχουμε τους αριθμούς και τώρα πρέπει να τον κάνουμε να λειτουργήσει. Αυτός είναι ένας εθελοντικός μηχανισμός. Θα ήταν διαφορετικά εάν στο πλαίσιο του Συμφώνου, όπως προτείνουμε, είχαμε έναν μόνιμο μηχανισμό αλληλεγγύης και επιμερισμού των βαρών που να βασίζεται σε κανόνες και να βασίζεται στο δίκαιο της ΕΕ. Αλλά πριν φτάσουμε εκεί, πρέπει να δουλέψουμε με αυτά που έχουμε και θα συζητήσουμε πώς μπορεί πράγματι να λειτουργήσει στην πράξη ο εθελοντικός μηχανισμός», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Ερωτηθείς σχετικά με την ανάγκη υιοθέτησης ενός κώδικα συμπεριφοράς για τις ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες στη θάλασσα, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής απάντησε ότι το θέμα θα συζητηθεί και τόνισε ότι πρέπει να συνεργαστούμε με τις ΜΚΟ με εύρυθμο τρόπο, με τρόπο που να σέβεται και τα κράτη-μέλη και να δομεί τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. «Εάν αυτό απαιτεί ένα πιο δομημένο πλαίσιο όπως έναν κώδικα δεοντολογίας, ναι, θα το υποστηρίξουμε», απάντησε ο Μ. Σχοινάς.

Πηγή: ΑΜΠΕSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *