Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimplakis@naftemporiki.gr

Την εξαγορά ολόκληρου του μετοχικού πακέτου της Logimatic Solutions, μιας ηγετικής εταιρείας λογισμικού, με έδρα στη Δανία, ανακοίνωσε ο ιταλικός Νηογνώμονας RINA. Η εταιρεία, με κύκλο εργασιών περίπου 6 εκατ. ευρώ, θα ενσωματωθεί πλήρως στον RINA και οι περίπου 50 υπάλληλοί της θα συνεχίσουν υπό την υπάρχουσα δομή, από τα γραφεία της Δανίας, της Σιγκαπούρης και της Χιλής.

Η εξαγορά αυτή πραγματοποιείται σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο του RINA και θα ενισχύσει τις εξαιρετικές γνώσεις της εταιρείας σχετικά με τις ψηφιακές λύσεις, παρέχοντας υποστήριξη στους πελάτες για αποτελεσματική και βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησής τους.

Αυτή η κίνηση θα προσθέσει το SERTICA στο χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών υπηρεσιών του RINA, ενώ τα INEXTIA, FOTODOK and RENOMATIC έρχονται να συμπληρώσουν τις υπηρεσίες του RINA στους τομείς τις ενέργειας και της βιομηχανίας. Το SERTICA είναι ένα ισχυρό εργαλείο διαχείρισης στόλου, ενσωματώνοντας ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών, ενοτήτων και χαρακτηριστικών για όλους τους τομείς των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, παρέχει έλεγχο της συντήρησης του στόλου, διαχείριση προμηθειών και HSQE ενότητες, ώστε να προσφέρει βαθύτερη γνώση της λειτουργίας του στόλου, επιτρέποντας αποτελεσματική παρακολούθηση, έλεγχο και περιορισμό κόστους.

Ο Ugo Salerno, CEO του RINA, ανέφερε: «Η Logimatic Solutions είναι ένα τέλειο ταίριασμα για εμάς, αφού συμπληρώνει την πρότασή μας στις ψηφιακές εφαρμογές και βελτιώνει τη θέση μας στην αγορά, όσον αφορά τη γεωγραφική εγγύτητα από τους πελάτες μας. Το SERTICA Fleet Management Software κατέχει μια εξαιρετική φήμη και είναι ήδη εγκατεστημένο σε πάνω από 1400 πλοία παγκοσμίως. Επεκτείνει τις δυνατότητές μας και είναι μια πανίσχυρη και χρήσιμη προσθήκη στα εργαλεία που ήδη προσφέρουμε στους πελάτες μας στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Ο Lars Riisberg, CEO της Logimatic Solutions, δήλωσε: «Όταν ο RINA μας παρουσίασε τη στρατηγική του για προσφορά παγκοσμίου κλάσης ψηφιακών λύσεων, είδα μια πραγματική ευκαιρία. Ειλικρινά πιστεύω πως τα προϊόντα και ο οργανισμός μας αξίζει αυτήν την ευκαιρία να μεγαλώσει περαιτέρω μαζί με μια δυνατή πολυεθνική εταιρεία. Διατηρούμε μία στενή επαφή με τους πελάτες μας, και αυτό, είναι κάτι που μπορώ να πω σίγουρα πως δε θα αλλάξει. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να επεκτείνουμε την SERTICA οικογένειά μας, σε συνεργασία με τον RINA, με την ίδια επαγγελματική αλλά συγχρόνως ανεπιτήδευτη προσέγγιση. Αυτό είναι στο DNA μας».

Η εξειδίκευση που κερδίζεται από την Logimatic Solutions αντιπροσωπεύει ένα βήμα μπροστά, στην επέκταση των δυνατοτήτων του RINA στις ψηφιακές λύσεις. Μαζί με τα προηγμένα ψηφιακά εργαλεία, η εξαγορά παρέχει στον RINA ένα υψηλής ποιότητας προσωπικό με συνδυασμένη εμπορική, τεχνική και IT εξειδίκευση. Τοποθετεί την εταιρεία σε μια ισχυρότερη θέση στην περιοχή της Β. Ευρώπης  και στην ήδη δεσπόζουσα θέση στα Νότια της ηπείρου.

Ο RINA προσφέρει ένα εύρος υπηρεσιών στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, των πιστοποιήσεων, των μεταφορών και υποδομών και στη Βιομηχανία. Με καθαρά κέρδη 495 εκατομμύριών ευρώ το 2020, πάνω από 3900 υπαλλήλους και 200 γραφεία σε 70 χώρες παγκοσμίως, ο RINA είναι μέλος βασικών διεθνών οργανισμών και σημαντικός  συνεργάτης στην ανάπτυξη νέων νομοθετικών πρότυπων.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *