Σε έναν κοινό σχεδιασμό με συνέργειες και πρωτοποριακά «εργαλεία», ώστε η Αθήνα να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο, συμφώνησαν, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο δημαρχείο ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, κι ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο υπουργός και ο δήμαρχος συμπίπτουν στην άποψη ότι ο τουρισμός της πρωτεύουσας έχει τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, όχι μόνο στο ιστορικό κέντρο, αλλά και σε όλες τις γειτονιές της. Θα υπάρξουν, μάλιστα, στοχευμένες δράσεις, όπως τουριστικές και πολιτιστικές διαδρομές στα επιμέρους διαμερίσματα. Επιπλέον, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση της δυναμικής που παρουσιάζει η Αθήνα ως ιδανικός συνεδριακός προορισμός.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στη δήλωσή του ευχαρίστησε τον δήμαρχο της Αθήνας, «για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που κάναμε και τη στρατηγική την οποία κτίζουμε για την Αθήνα. Η Αθήνα έχει πρωτεύουσα σημασία για εμάς σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό, το εμπόριο, τις γειτονιές της. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε κοινές δράσεις που θα έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την πόλη, 365 ημέρες τον χρόνο. Δύο πολύ σημαντικές δράσεις θα είναι οι τουριστικές-πολιτιστικές διαδρομές στα διαμερίσματα της Αθήνας, κοινώς χτίζουμε concept για την πόλη, κι αυτό έχει να κάνει με το city break και την προώθηση που θα κάνουμε μέσα από τον ΕΟΤ για την πρωτεύουσά μας, για τον δήμο της Αθήνας, στο επόμενο χρονικό διάστημα. Και φυσικά η συνεργασία σε ό,τι έχει να κάνει με τον συνεδριακό τουρισμό, ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο το οποίο έχει κατακτήσει η Αθήνα, αλλά χάθηκε μέσα στην πανδημία κι εμείς θα το επαναφέρουμε με τέτοιο τρόπο εμφατικό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κινήσουμε την οικονομία της. Ποια είναι η οικονομία της; Είναι τα ξενοδοχεία, τα καταλύματα, τα εμπορικά καταστήματα, η μεταποίηση, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα εστιατόριά της και η νυχτερινή της ζωή. Όλα αυτά μαζί. Πιστεύουμε στις συνέργειες, στη συνεργασία. Βρήκαμε έναν πολύ σημαντικό “συμπαίκτη” στην προσπάθεια αυτή και τον ευχαριστώ πάρα πολύ» είπε ο υπουργός.

Μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημείωσε: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα η συνεργασία με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, έναν άνθρωπο ο οποίος έχει έμπρακτα αποδείξει ότι είναι ομαδικός “παίκτης”, αλλά κυρίως ότι αγαπάει πολύ την Αθήνα. Μαζί χτίζουμε μία νέα ολοκληρωμένη στρατηγική που θα μας επιτρέψει μέσα στην πανδημία – και παρά την πανδημία – να επανασυστήσουμε την Αθήνα στον κόσμο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ιστορικό της κέντρο και την Ακρόπολη, αλλά και στις 129 γειτονιές της Αθήνας, που κάθε μία κρύβει ξεχωριστές διαδρομές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, τοπόσημα τα οποία θέλουμε να αναδείξουμε».

Για τις προοπτικές της πρωτεύουσας στο κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού και στην αναγκαία προεργασία που γίνεται από πλευράς του δήμου Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: «Πέρυσι, η Αθήνα ήταν στη 12η θέση διεθνώς. Για το 2022 πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανεβούμε στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση. Ξεκινάμε, λοιπόν, μετά τη συνεργασία που συνάψαμε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διοργανωτών Συνεδρίων (IAPCO), προκειμένου να καθορίσουμε τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα, διότι πάνω απ’ όλα θέλουμε όλοι οι επισκέπτες στην πόλη μας να αισθάνονται ασφαλείς, ότι βρίσκονται σε μία πόλη που προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με επαγγελματισμό και σοβαρότητα».

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *