Με τον Έλον Μασκ πρόκειται να συναντηθεί ο Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να του «μιλήσει για αυτοκίνητα», καθώς η γαλλική κυβέρνηση θέλει να πείσει τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο να εγκαταστήσει ένα εργοστάσιο στη Γαλλία.

«Θα μιλήσουμε για τεχνητή νοημοσύνη, (ένας τομέας) όπου (ο Μασκ) εμπλέκεται, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ρυθμιστικά πλαίσια», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος από τους διαδρόμους της έκθεσης VivaTech.

«Θα του μιλήσω επίσης για αυτοκίνητα, μπαταρίες, για τον τομέα αυτό, για να ενθαρρύνω τη γαλλική και την ευρωπαϊκή ελκυστικότητα», πρόσθεσε.

Ο Έλον Μασκ, ένα έντονα αμφιλεγόμενο πρόσωπο λόγω των δηλώσεών του και της αγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, θέλει να εγκαταστήσει ένα mega-εργοστάσιο επιπλέον αυτών που υπάρχουν ήδη στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Κίνα.

Αναμένεται να μιλήσει την Παρασκευή στην 7η διοργάνωση της έκθεσης VivaTech, μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές συναντήσεις, η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο Παρίσι.

Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να πείσει τον Έλον Μασκ ότι «η Γαλλία είναι το καλύτερο δυνατόν μέρος στην Ευρώπη για να εγκαταστήσει το επόμενο εργοστάσιο Tesla», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης Ζαν-Νοέλ Μπαρό σήμερα στο δίκτυο CNBC.

Στα τέλη Μαΐου, ο υπουργός, που φέρνει ένα νομοσχέδιο ρύθμισης του ψηφιακού χώρου, είχε προειδοποιήσει το Twitter ότι θα «απαγορευτεί, σε περίπτωση υποτροπής» στην ΕΕ αν δεν σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες, συγκεκριμένα σε σχέση με τον έλεγχο του περιεχομένου.

Ο Μακρόν, ο οποίος έχει συναντήσει δύο φορές τους τελευταίους μήνες τον Έλον Μασκ, υποστήριξε σήμερα από τους διαδρόμους της έκθεσης VivaTech μια «συνεργατική προσέγγιση στον τομέα αυτό» και «μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σέβονται περισσότερο τη δημοκρατική μας ζωή, που αφαιρούν τη βία, προστατεύουν καλύτερα τα παιδιά μας».

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFPSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *