Η Pininfarina είναι μια ιταλική εταιρεία που από την δεκαετία του 1930 σχεδιάζει υψηλής αισθητικής και καινοτόμων τεχνολογιών μοντέλα για εταιρείες όπως η Alfa Romeo, η Peugeot, η Fiat, η GM και η Maserati. Η εταιρεία θέλει να διατηρήσει το όνομα της στην κορυφή της σχεδιαστικής πρωτοπορίας παρουσιάζοντας μια νέα δημιουργία της. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου με ένα πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας.

Το Teorema όπως ονομάζεται αυτό το όχημα είναι βγαλμένο κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας και σε περίπτωση που επιτευχθεί η κατασκευή του θα φέρει επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο σπορ αυτοκίνητο το οποίο δεν διαθέτει πόρτες αλλά ένα «κέλυφος» όπως το ονομάζουν οι σχεδιαστές του που κινείται μπροστά ή πίσω με τρόπο τέτοιο ώστε οδηγός και επιβάτες να εισέρχονται σε αυτό περπατώντας.

Καθώς θα μπαίνουν στο όχημα το πάτωμα θα φωτίζεται για να καθοδηγεί οδηγό και επιβάτες στις θέσεις τους. Τα καθίσματα θα μπορούν να ρυθμίζονται με τρόπο τέτοιο ώστε οι επιβάτες να κοιτάζουν ο ένας τον άλλο για να έχουν καλύτερη επαφή και επικοινωνία στην διάρκεια της διαδρομής. Τα καθίσματα θα μπορούν επίσης να οριζοντιώνονται για να ξεκουράζονται οι επιβάτες αν πηγαίνουν μακρινό ταξίδι με το αυτοκίνητο.

To Teorama θα έχει μήκος πέντε μέτρα και μπροστά θα υπάρχει μόνο ο οδηγός ενώ πίσω του θα υπάρχουν δύο σειρές με δύο καθίσματα η κάθε σειρά. Θα υπάρχει ένας ευρύχωρος διάδρομος μέσα στο όχημα για να κινούνται σε αυτόν οι επιβάτες. Ο οδηγός δεν θα έχει τιμόνι αλλά ένα σύστημα με χειριστήριο ενώ θα υπάρχει και επιλογή αυτόνομης οδήγησης αν κάποια στιγμή θέλει ο οδηγός να ξεκουραστεί ή να σταματήσει να οδηγεί για να μιλήσει με τους επιβάτες.

Το όχημα αυτό θα είναι ένας πραγματικός οδικός πύραυλος αφού θα έχει ιπποδύναμη 1,900 αλόγων και θα μπορεί να πιάνει ταχύτητες 350 χλμ/ώρα. Σε περίπτωση που το όχημα κάνει την εμφάνιση του στην αγορά για να το αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό που εκτιμάται ότι θα κινείται πέριξ των δύο εκατ. δολαρίων.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.