Στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου μπήκαν πρόσφατα τα NFT, τα διαφόρων ειδών ψηφιακά αρχεία που πωλούνται στο Διαδίκτυο. Ομάδα ειδικών με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι εισάγουν ένα ακόμη νέο όρο που φιλοδοξεί να μπει στην καθημερινότητα μας. Πρόκειται για τα NFF (Novel Future Foods) που όπως λέει και το όνομα τους πρόκειται για καινοτόμες τροφές του μέλλοντος.

Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Nature Foods» η ομάδα των ειδικών εξηγεί τι είναι αυτές οι τροφές και ποια είναι τα οφέλη τους. Πρόκειται για τροφές που θα έρθουν να αντικαταστήσουν τα βασικά είδη τροφών του σύγχρονου ανθρώπου που προέρχονται από την κτηνοτροφία όπως το κρέας και τα γαλακτομικά προϊόντα. Οι ειδικοί προτείνουν την κατανάλωση εργαστηριακού κρέατος και εργαστηριακών γαλακτοκομικών προϊόντων ενώ κάνουν επίσης λόγο για τροφές παροχής πρωτεϊνών προερχόμενες από τα έντομα και τους μύκητες.

Όπως υποστηρίζουν οι NFF τροφές θα είναι πιο πλούσιες σε βασικά θρεπτικά συστατικά, πιο εύγεστες και πιο εύπεπτες από τις σημερινές. Οι τροφές αυτές θα έχουν επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα ράφια των καταστημάτων. Επιπλέον οι NFF τροφές θα απαιτούν κατά 80% λιγότερη κατανάλωση νερού και χρήση γης από την κατανάλωση νερού και την χρήση γης που απαιτείται για τις σημερινές διατροφικές ανάγκες της ανθρωπότητας.

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *