Αρχές σχετικά με την ηθική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάζουν την Παρασκευή αξιωματούχοι του Βατικανού, με την υποστήριξη της Microsoft και της IBM.

Όπως αναφέρει το Reuters, το «Rome Call for AI Ethics» υποστηρίζει πως η τεχνολογία θα έπρεπε να σέβεται την ιδιωτικότητα, να λειτουργεί αξιόπιστα και χωρίς προκαταλήψεις, να λαμβάνει υπόψιν «τις ανάγκες όλων των ανθρώπων» και να λειτουργεί με διαφάνεια.

Το έγγραφο αυτό αντικατοπτρίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και ιδρυμάτων/ θεσμών για τη θέσπιση «δικλειδών ασφαλείας» σχετικά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Αστυνομίες έχουν χρησιμοποιήσει συστήματα αναγνώρισης προσώπου για τη διερεύνηση εγκλημάτων, και εταιρείες του Fortune 500 έχουν χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για την εξέταση αιτήσεων επίδοξων εργαζομένων.

Η πρωτοβουλία αυτή του Βατικανού προκύπτει εξαιτίας ανησυχιών που είχε θέσει ο Πάπας Φραγκίσκος για την τεχνητή νοημοσύνη και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία πάνω από έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με τον Τζον Κέλι ΙΙΙ, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της ΙΒΜ και έναν εκ των υπογραφόντων.

«Οι μεγάλοι του προβληματισμοί ήταν, θα είναι διαθέσιμη σε όλους, ή απλά θα διχάσει ακόμα περισσότερο τους έχοντες και τους μη έχοντες;» είπε ο Κέλι σε συνέντευξή του στο Reuters. Ακόμη, αξιωματούχοι του Βατικανού εξέφραζαν ανησυχίες σχετικά με την απώλεια θέσεων εργασίας λόγω ΑΙ και είχαν συναντήσεις με την ΙΒΜ σε ένα ερευνητικό κέντρο στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν να λάβει το έγγραφο την Παρασκευή προκειμένου να ολοκληρώσει μια συνδυάσκεψη της Ποντιφικής Ακαδημίας για τη Ζωή σχετικά με την ηθική στην τεχνητή νοημοσύνη. Μεταξύ των άλλων συμμετεχόντων ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σασόλι, και ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *