Με άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street καθώς ο δείκτης ατομικών καταναλωτικών δαπανών που παρακολουθείται στενά από την Federal Reserve διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια δύο ετών.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν ανοδικά για τρίτη διαδοχική εβδομάδα: ο πρώτος ενισχύθηκε 176,57 μονάδες ή 0,5% στις 35.459,29 μονάδες, ενώ ο δεύτερος έκλεισε με κέρδη 0,99% στις 4.582,23 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,9% στις 14.316,66 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow ενισχύθηκε 0,66%, καταγράφοντας έως την Πέμπτη το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από το 1987, καθώς σημείωσε άνοδο επί 13 συνεχόμενες συνεδριάσεις. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,01%, ενώ ο Nasdaq 2,02%.

Κινητήρια δύναμη για την άνοδο των μετοχών υπήρξαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και οι καλύτερες του αναμενομένου ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου, τα οποία τροφοδότησαν τις προσδοκίες ότι η αμερικανική οικονομία θα αποφύγει τελικά την ύφεση.

Σήμερα, δημοσιοποιήθηκε στις ΗΠΑ ο δείκτης ατομικών καταναλωτικών δαπανών για το μήνα Ιούνιο. Ο δείκτες ενισχύθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε άνοδο 4,1%, λιγότερο από 4,2% που αναμενόταν.

«Στον απόηχο των ισχυρότερων του αναμενομένου στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ και τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλύτη που θα ωθούσε την αγορά σε νέα ύψη», σημειώνει η Τζίνα Μπόλβιν, πρόεδρος της Bolvin Wealth Management Group.

Τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίστηκαν σήμερα με εταιρείες μέλη του Dow, όπως Procter & Gamble, με τη μετοχή της να ενισχύεται 3%. Η εταιρεία καταναλωτικών αγαθών κατάφερε να ανακοινώσει κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών στο προηγούμενο τρίμηνο.

Η μετοχή της Intel ενισχύθηκε 6,6% καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία με την Roku να καταγράφει άνοδο 31% αφότου ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών.

Στον αντίποδα, η Ford Motor «είδε» τη μετοχή της να υποχωρεί 3,4% παρότι η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *