Αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας η οποία δήλωσε πως είναι ο διευθύνων σύμβουλος των Hyatt Hotels Μαρκ Χοπλάζιαν.

Μιλώντας στο CNBC ο Χοπλάζιαν εξήγησε ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος θα ανακάμψει λόγω της αναθέρμανσης των ταξιδιών αναψυχής ενώ απέδωσε την αισιοδοξία του στην καλύτερη διάθεση των εμβολίων κατά του Covid-19.

Ενώ οι κρατήσεις θα συνεχίσουν να είναι αναιμικές τους επόμενους μήνες, περισσότεροι καταναλωτές θα αισθάνονται πιο σίγουροι και έτοιμοι να κάνουν ταξίδια, είπε.

«Βλέπουμε ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος δρόμος προς την ανάκαμψη», πρόσθεσε. «Είμαι αισιόδοξος ότι ο ταξιδιωτικός κλάδος θα ανακάμψει πλήρως», σημείωσε επίσης.

Ο ξενοδοχειακός κλάδος σχεδόν καταστράφηκε το 2020 με την παύση τόσο των επαγγελματικών ταξιδιών όσο και των ταξιδιών αναψυχής, ενώ παράλληλα οι διεθνείς προορισμοί τέθηκαν δεν ήταν προσβάσιμοι λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Οι κρατήσεις αυξάνονται σταθερά από τις αρχές του 2021 και τα ποσοστά πληρότητας σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν σημάδια ανάκαμψης. Το ποσοστό πληρότητας της βιομηχανίας την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου ήταν λίγο κάτω από το 50%, 22% πάνω δηλαδή από τον περασμένο Απρίλιο, εξήγησε.

Το Hyatt ανακάλυψε ότι πολλές από αυτές τις νέες κρατήσεις αφορούν ταξίδια την άνοιξη σε θέρετρα και προορισμούς όπως η Καραϊβική και το Μεξικό. Τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους και συσκέψεις δείχνουν επίσης σημάδια ανάκαμψης, ενώ ορισμένοι καταναλωτές αρχίζουν να κάνουν κρατήσεις διακοπών για αργότερα φέτος, δήλωσε ο Χοπλάζιαν.

«Νομίζω ότι οι φήμες για το τέλος των μεγάλων συνεδρίων  και επαγγελματικών συναντήσεων είναι υπερβολικές και βλέπουμε ήδη μερικές εταιρικές κρατήσεις στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο», είπε. «Ελπίζουμε ότι μπορούμε να το διατηρήσουμε», πρόσθεσε.

Παρόλο όμως που τα εγχώρια ταξίδια δείχνουν έντονη κινητικότητα, τα διεθνή ταξίδια θα εξακολουθήσουν να έχουν μια δύσκολη χρονιά, εκτίμησε.

naftemporiki.gr

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *