Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Λας Βέγκας θα μετακινούνται μέσα σε υπόγεια τούνελ.

Ένα από τα διάφορα οράματα του Ελον Μασκ για το μέλλον του σύγχρονου πολιτισμού είναι η δημιουργία υπόγειων τούνελ τα οποία θα ενώνουν διάφορα σημεία των μεγάλων πόλεων. Η ιδέα είναι οι οδηγοί να εισέρχονται με τα αυτοκίνητα τους στα τούνελ τα οποία θα τοποθετούνται σε ειδικές πλατφόρμες και πάνω σε αυτές θα πηγαίνουν στον προορισμό τους σε ελάχιστα λεπτά χωρίς να χρειάζεται να οδηγήσουν.

Αν και η ιδέα είχε ακουστεί ως ένα ακόμη πυροτέχνημα του Μασκ για να κερδίσει λίγη ακόμη δημοσιότητα ο επιχειρηματίας πίστευε σε αυτή και δημιούργησε μια εταιρεία για την υλοποίηση της, την Boring Company. Το περασμένο Ιούνιο έγινε γνωστό ότι η εταιρεία κατασκεύασε τον πρώτο υπόγειο αυτοκινητόδρομο. Η εγκατάσταση δημιουργήθηκε κάτω από το Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας. Ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος περίπου τρία χλμ. και διαθέτει τρεις σταθμούς επιβατών. Αποτελείται πολλά τούνελ διαμέτρου τεσσάρων μέτρων. Μέσα στα τούνελ υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα Tesla που μεταφέρουν επιβάτες από κάποιο σημείο του τεράστιου συνεδριακού κέντρου σε κάποιο άλλο.

Στις 20 Οκτωβρίου το δημοτικό συμβούλιο της κομητείας Κλαρκ στην οποία ανήκει το Λας Βέγκας αποφάσισε ομόφωνα να επιτρέψει την κατασκευή ενός υπόγειου αυτοκινητοδρόμου στη Μέκκα του Τζόγου και της διασκέδασης. Η συνολική έκταση του υπόγειου αυτοκινητοδρόμου θα είναι 50 χλμ. και θα υπάρχουν 51 σταθμοί επιβίβασης/αποβίβασης που θα συνδέουν πολλά ξενοδοχεία της πόλης με διάφορες περιοχές της.

Η Boring Company πρέπει τώρα να πάρει τις απαραίτητες άδειες για να αρχίσει να… σκάβει το Λας Βέγκας για τη δημιουργία των τούνελ. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα χρησιμοποιηθούν οι πλατφόρμες της αρχικής ιδέας του Μασκ, αν θα χρησιμοποιηθούν και πάλι ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla ή κάποια άλλα οχήματα μεταφοράς επιβατών.

Ο πρόεδρος της Boring Company Στιβ Ντέιβις μετά την ανακοίνωση της απόφασης ανέφερε ότι από την στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έργα θα χρειαστούν περίπου τρία έτη για να ολοκληρωθούν αλλά στο μεσοδιάστημα θα παραδίδονται προς λειτουργία όσοι σταθμοί είναι έτοιμοι. Ο Ντέιβις ανέφερε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας όταν ο αυτοκινητόδρομος ολοκληρωθεί σε αυτόν θα μπορούν να μετακινούνται κάθε μία ώρα 57 χιλιάδες άτομα.

Προτεινόμενα για εσάςSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *