Πατίνια, ποδήλατα, λάστιχα, ακόμη και ένα μοτοποδήλατο, εντόπισαν στον βυθό του Θερμαϊκού δύτες, οι οποίοι σε δράση υποθαλάσσιου καθαρισμού που διοργάνωσε η ΟΛΘ Α.Ε. με τη συμβολή της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), της Antipollution, της Hellenic Environmental Center S.A. (HEC) και της MEPP καθώς ανέσυραν διάφορα βαριά αντικείμενα, με τη συμβολή μάλιστα ειδικού γερανού.

Οι δύτες, στην ομάδα των οποίων συμμετείχε και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Λάζαρος Παπαδόπουλος, έβγαλαν επίσης από τον βυθό μπουκάλια, τραπέζια, καρέκλες και διάφορα άλλα μεταλλικά αντικείμενα.

Στη δράση συμμετείχαν 280 μαθητές και μαθήτριες Ενιαίων Λυκείων και ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία και να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Στον σημαντικό ρόλο της παρουσίας των μαθητών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Αθανάσιος Λιάγκος, ευχόμενος οι επόμενες γενιές να συνεχίσουν την προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

«Για πρώτη φορά γίνεται υποθαλάσσιος καθαρισμός στον προβλήτα 1 με τη συμμετοχή του κόσμου -και ιδιαίτερα των μαθητών- κάτι που μας χαροποιεί γιατί είμαστε εδώ για να πούμε στις επόμενες γενιές αλλά και με τις επόμενες ενέργειές μας, πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός των θαλασσών μας και η προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε.

Για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των δράσεών τους μίλησε και ο γενικός γραμματέας ΟΛΘ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αν έρθουμε του χρόνου τέτοια μέρα, ενδεχομένως να βγάλουμε τα ίδια, ίσως και περισσότερα απορρίμματα».

«Δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουμε, ακόμη και μέσα στην πόλη, στον αστικό ιστό αν είμαστε, αν αφήσουμε ένα σκουπιδάκι, με τη βροχή και τον αέρα θα καταλήξει στη θάλασσα. Δεν είναι ότι όλα αυτά πετάχτηκαν στο λιμάνι, είναι απορρίμματα που έχουν πεταχτεί ενδεχομένως χιλιόμετρα από ‘δω και το βλέπουμε και τώρα με τις πλημμύρες».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) Ευδοκία Γερασίμου εξήγησε ότι η δράση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της νέα γενιάς. «Ας μην ξεχνάμε», συνέχισε, «ότι μία στις δύο αναπνοές μας οφείλεται στους ωκεανούς και έχουμε ευθύνη να τους προστατέψουμε».Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *