«Θέσεις» στα ευρωπαϊκά λιμάνια συνεχίζει να “κτίζει” ο κινεζικός ναυτιλιακός όμιλος Cosco. Μετά τον Πειραιά, όπου είναι η εμπορική πύλη της Κίνας προς την Ευρώπη, αλλά και τα terminal που έχει παρουσία στη Βαλένθια  το Ρότερνταμ,  και στα βελγικά λιμάνια της Αμβέρσας και του Zeebrugge, ο όμιλος Cosco υπέγραψε συμφωνία με την Hamburger Hafen und Logistik (HHLA), βάση της οποίας αποκτά το 35% του terminal του Tolleport που διαθέτει η HHLA στο λιμάνι του Αμβούργου. Η Cosco θα δώσει στην HLLA το ποσό των 65 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, το πρώτο κινεζικό πλοίο έφτασε στο Tolleport (το terminal της HHLA ΣΤΟ Αμβούργο) το 1982. Από τότε το λιμάνι αποτελεί βάση για τις κινεζικές εταιρείες liners, οι οποίες σήμερα είναι γνωστές σαν Cosco Shipping Lines.

Σε αυτό το πλαίσιο, η HHLA και η Cosco επιδιώκουν εαπό κοινού τη διασφάλιση του μέλλοντος του terminal και μιας ακόμη πιο αποτελεσματικής μεταφοράς των κινεζικών θαλάσσιων εμπορευματικών ροών προς στο Αμβούργο », δήλωσε η Angela Titzrath, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της HHLA.

Το Tolleport (CTT) είναι ένας από τους τρεις τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων HHLA στο λιμάνι του Αμβούργου.  Διαθέτει τέσσερις θέσεις ελλιμενισμού και 14 γερανογέφυρες. Εξυπηρετεί, για λογαριασμό της Cosco, μεταξύ άλλων, δύο γραμμές από την Άπω Ανατολή, μια μεσογειακή και μια γραμμή από τη Βαλτική.  

Σύμφωνα με την HHLA, σχεδόν κάθε τρίτο εμπορευματοκιβώτιο που μεταφέρεται στο Αμβούργο είναι από την Κίνα ή προορίζεται για την κινεζική αγορά. «Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας με την, δεν θα ωφεληθούν μόνο οι CTT και HHLA – αλλά και η θέση του Αμβούργου ως κόμβου στην Βόρεια Ευρώπη και τη Βαλτική.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.