Η Ford αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην ηπειρωτική Ευρώπη, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες επιπτώσεις του κορονοϊού. Ξεκινώντας από την Πέμπτη 19 Μαρτίου, το συγκεκριμένο μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ για όσο χρειαστεί.

Το μέτρο αυτό ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη που έχουν στο επίκεντρό τους την επιδημία του κορονοϊού την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, κάτι που αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται ραγδαία. Η απόφαση της μάρκας να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή θα συμβάλει στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

«Ενώ ο αντίκτυπος του κορονοϊού στις εγκαταστάσεις μας έχει περιοριστεί μέχρι στιγμής, οι επιπτώσεις του στους υπαλλήλους, τους αντιπροσώπους, τους προμηθευτές και τους πελάτες μας, καθώς και στην ευρωπαϊκή κοινότητα συνολικά, είναι άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford Europe.

«Λόγω των επιπτώσεων που έχει η συνεχιζόμενη αυτή κρίση στην ευρωπαϊκή αγορά και στον κλάδο των προμηθευτών (μαζί με τις πρόσφατες ενέργειες των χωρών να περιορίσουν όλες τις μετακινήσεις και προσωπικές επαφές) αποφασίσαμε να διακόψουμε προσωρινά την παραγωγή στις κύριες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις μας στην ηπειρωτική Ευρώπη», πρόσθεσε.

Οι προμήθειες εξαρτημάτων στα εργοστάσια παραγωγής της μάρκας στην Ευρώπη διακόπηκαν με αυξανόμενο ρυθμό, την ώρα που οι πωλήσεις οχημάτων σε ολόκληρη τη βιομηχανία μειώθηκαν, ενώ ταυτόχρονα πολλές αντιπροσωπείες σε αρκετές χώρες αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις πωλήσεις τους. Ωστόσο, οι υπηρεσίες συντήρησης των οχημάτων θεωρείται σημαντική κοινωνική ανάγκη και οι αντιπροσωπείες της αμερικάνικης εταιρίας συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την ήπειρο.

Οι εγκαταστάσεις κατασκευής οχημάτων της Ford σε Κολωνία και Ζααρλούι στη Γερμανία, μαζί με την μονάδα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, θα αναστείλουν προσωρινά την παραγωγή από την Πέμπτη 19 Μαρτίου. Η μονάδα συναρμολόγησης οχημάτων και κατασκευής κινητήρων στη Βαλένθια της Ισπανίας ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή της από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, μετά τον εντοπισμό το περασμένο Σαββατοκύριακο τριών εργαζομένων που ήταν θετικοί στον κορονοϊό. Στη μονάδα θα γίνονται μόνο οι απαραίτητες εργασίες, οι οποίες σχετίζονται με τη συντήρηση και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ευελπιστώντας ότι αυτό το μέτρο θα απαιτηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα, η ακριβής διάρκειά του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτές περιλαμβάνουν την εξάπλωση του κορονοϊού. τις αποφάσεις των εθνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων των διασυνοριακών μεταφορών, την ικανότητα του προμηθευτικού κλάδου να προμηθεύει εξαρτήματα και την επιστροφή των πελατών στις αντιπροσωπείες, πολλές από τις οποίες έχουν πλέον αναστείλει τη λειτουργία τους ως μέρος των μέτρων που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα ακολουθούν τις δράσεις που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα ζητώντας από όλους τους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως, εκτός και αν εκτελούν εργασία η οποία απαιτεί την παρουσία τους στις εγκαταστάσεις. Η πολιτική της τηλεργασίας θα συνεχιστεί, μέχρι νεωτέρας, στα πλαίσια μιας συνεχούς προσπάθειας και συμβολής για τον περιορισμό του ιού. Λαμβάνονται επίσης προληπτικά μέτρα για την προστασία και ασφάλεια του μικρού αριθμού εργαζομένων οι οποίοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

Νίκος Τσάδαρης

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.