«Βαθιά προσβλητική και επικίνδυνη πράξη» χαρακτήρισε το κάψιμο του Κορανίου ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν αναφερόμενος και στις αντιδράσεις από τον μουσουλμανικό κόσμο, προαναγγέλλοντας παράλληλα μέτρα περιστολής.

Η κυβέρνηση της Δανίας θα προσπαθήσει να βρει μια «νομική διέξοδο» που θα επιτρέψει στις αρχές να αποτρέπουν στο εξής το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου έξω από πρεσβείες άλλων χωρών, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράσμουσεν μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση DR.

Το κάψιμο του Κορανίου είναι μια «βαθιά προσβλητική και επικίνδυνη πράξη» εκ μέρους «λίγων ατόμων» τα οποία δεν εκπροσωπούν «τις αξίες της δανέζικης κοινωνίας» ανέφερε  σε ανακοίνωσή του ο υπουργός. Για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση θα διερευνήσει την πιθανότητα να παρεμβαίνει σε ειδικές περιπτώσεις όταν «για παράδειγμα, προσβάλλονται άλλες χώρες, πολιτισμοί και θρησκείες και όταν αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες για τη Δανία και όχι μόνο για την ασφάλειά της», πρόσθεσε.

Ο Ράσμουσεν τόνισε ότι οποιοδήποτε μέτρο αποφασιστεί θα πρέπει να εντάσσεται «στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας της έκφρασης».

Η Δανία και η Σουηδία έχουν βρεθεί στο διεθνές προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των αντιισλαμικών διαδηλώσεων στις οποίες κάποιοι έκαψαν ή κατέστρεψαν αντίτυπα του Κορανίου, προσβάλλοντας μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο. Και οι δύο χώρες είπαν ότι καταδικάζουν αυτές τις πράξεις αλλά δεν μπορούν να τις εμποδίσουν γιατί εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ελευθερίας της έκφρασης.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *