«Η Ελλάδα για πρώτη φορά είναι σε καλύτερη μοίρα για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες από ό,τι η Ευρώπη. Συντρέχουν πολλές προϋποθέσεις να πάμε σαφώς καλύτερα, ακόμη και αν η Ευρώπη αντιμετωπίσει ύφεση όπως φαίνεται ότι θα συμβεί. Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ συνδεσμ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, μιλώντας χθες στο CEO INITIATIVE FORUM 2022, δηλώνοντας αρκετά αισιόδοξος για την πορεία της χώρας.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος προέβλεψε ότι το πρόβλημα της ενέργειας θα διαρκέσει 5 χρόνια, “ίσως και παραπάνω” και επεσήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων προκειμένου να μην έχουμε ζημιές μακροπρόθεσμα. Σημείωσε δε ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία αντιμετωπίζει υπαρξιακή πρόκληση εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους σε μια σειρά από κλάδους όπως η χημική βιομηχανία, ο χάλυβας, το τσιμέντο, η αυτοκινητοβιομηχανία. “Χάνουμε θέσεις εργασίας χωρίς περιβαλλοντικό όφελος”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ περιέγραψε εξάλλου τρεις άξονες προτεραιότητας για τις επιχειρήσεις και την πολιτική:

1. Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και είμαστε υποχρεωμένοι να την αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά. Οι εταιρείες δεν πρέπει να περιμένουν τα κράτη αλλά να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

2. Η μακροχρόνια λύση είναι η πράσινη ενέργεια αλλά θα έχουμε μια μακροχρόνια μεταβατική περίοδο που θα είναι δύσκολη και επώδυνη, θα απαιτήσει μεγάλες επενδύσεις και θα πλήξει τους πιο αδύναμους.

3. Η Ευρώπη καλώς έχει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές καθώς αντιπροσωπεύει το 7-8 % των παγκόσμιων εκπομπών. Δεν πρέπει να θεωρείται αυτοσκοπός η επιτυχία της Ευρώπης παρά μόνο αν εντάσσεται σε παγκόσμια πρόοδο. Η Ευρώπη δεν πρέπει να μείνει προσκολλημένη δογματικά σε μια πολιτική που χαράχθηκε με άλλα δεδομένα.

“Η επικείμενη ύφεση και η πολιτική αστάθεια θέτει άλλη μια δύσκολη προτεραιότητα. Η γεωπολιτική αστάθεια καθιστά ακόμα πιο δύσκολη οποιαδήποτε συνεννόηση σε παγκόσμιο επίπεδο στην παρούσα φάση”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *