Μια νέα μελέτη ανατρέπει την πεποίθηση που υπήρχε διάχυτη στην κοινωνία σχετικά με την γοητεία που ασκούν οι άνδρες που έχουν μεγάλο γυναικείο φιλικό κύκλο. Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι ένας άνδρας που διατηρεί φιλικές σχέσεις με πολλές γυναίκες αυξάνει σημαντικά τις μετοχές του στον κόσμο των γυναικών.  

Αυτό γιατί στα μάτια των γυναικών μοιάζει με έναν άνθρωπο που πρώτον έχει κοινούς κώδικες επικοινωνίας με αυτές και δεύτερον επειδή θεωρούν ότι κάποιες από τις φίλες του θα έλκονται ερωτικά από αυτόν χωρίς να έχουν εκδηλώσει ακόμη τα αισθήματα τους και άρα είναι γενικά ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άτομο.

Όμως ερευνητές του Πανεπιστημίου Monash στην Αυστραλία δημοσιεύουν στην επιθεώρηση «Evolutionary Psychological Science» μια μελέτη η οποία καταγράφει την ακριβώς αντίθετη εικόνα. Οι ερευνητές έδειξαν σε δεκάδες γυναίκες φωτογραφίες ανδρών και τους έδιναν διάφορα στοιχεία της προσωπικής τους ζωής. Όπως διαπιστώθηκε οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα βρήκαν κατά 40% λιγότερο ελκυστικούς τους άνδρες που είχαν πολλές γυναίκες φίλες σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν κανένα στοιχείο για τον φιλικό τους κύκλο.

Την έρευνα πραγματοποίησαν ψυχολόγοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι βασικοί λόγοι για αυτή την επιλογή των γυναικών είναι δύο. Όπως αναφέρουν οι γυναίκες ενστικτωδώς θεωρούν δεν μπορούν να είναι ασφαλείς με έναν άνδρα που είτε έχει πολλές γυναίκες φίλες είτε γενικά κάνει εύκολα φιλίες με γυναίκες. Επίσης οι άνδρες που διαφημίζουν τον μεγάλο φιλικό κύκλο που διαθέτουν με γυναίκες τους κάνει στα μάτια των άλλων γυναικών να μοιάζουν με άτομα που περιαυτολογούν χωρίς λόγο ή ότι υπερβάλουν και άρα λένε ψέματα επίσης χωρίς λόγο και όλα αυτά τους κάνουν λιγότερο ελκυστικούς.

Επίσης από την έρευνα προέκυψε ότι και ο μεγάλος φιλικός κύκλος αποτελούμενος από άνδρες για κάποιον δεν είναι ότι καλύτερο για μια γυναίκα αφού και σε αυτή την περίπτωση τα ποσοστά ελκυστικότητας ενός άνδρα ήταν μειωμένα σε σχέση με τους άνδρες με άγνωστο φιλικό προφίλ. Βέβαια τα ποσοστά σε αυτή την περίπτωση ήταν πολύ μικρότερα, μόλις 10%, σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά των ανδρών με μεγάλο γυναικείο φιλικό κύκλο. Με απλά λόγια οι ιδανικές συνθήκες για να αυξήσει κάποιος τα ποσοστά της γοητείας του σε μια γυναίκα είναι είτε να μην γνωρίζει αυτή τίποτε για το φιλικό του περιβάλλον είτε αυτό να είναι ισορροπημένο ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.