Την επιτυχή δοκιμή ενός πολυηχητικού (hypersonic) «glide body» ανακοίνωσε πως δοκίμασε επιτυχώς στις 19 Μαρτίου το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, το ναυτικό και ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησαν από κοινού εκτόξευση ενός «common hypersonic glide body» (C-HGB) το οποίο πέταξε σε πολυηχητική ταχύτητα προς έναν προκαθορισμένο σημείο πρόσκρουσης. Δεδομένα για την πτήση συνέλεξε η Missile Defense Agency (MDA), με σκοπό την ανάπτυξη συστημάτων για την αντιμετώπιση εχθρικών πολυηχητικών όπλων.

«Πολυηχητικές» (hypersonic) θεωρούνται οι ταχύτητες 5 Μαχ (5 φορές η ταχύτητα του ήχου) και άνω. Στον τομέα των hypersonic όπλων έχει αρχίσει μια «κούρσα», καθώς θεωρείται ότι θα αποτελέσουν «game changer» στο πεδίο της μάχης του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, εφόσον λόγω της ταχύτητάς τους, θα είναι σε θέση να υπερνικούν τις εχθρικές αεράμυνες. Γενικά θεωρείται ότι hypersonic πύραυλοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό όπλο πρώτου πλήγματος: Αν και τέτοιες ταχύτητες επιτυγχάνονται και υπερβαίνονται από τους βαλλιστικούς πυραύλους, ο εντοπισμός αυτών είναι αρκετά εύκολος, επιτρέποντας την αναχαίτισή τους- κάτι που δεν θα ίσχυε με hypersonic οπλικά συστήματα με συμβατικές κεφαλές, που θα επέτρεπαν πλήγματα εναντίον εχθρικών στόχων σε μακρινά σημεία του πλανήτη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την εν λόγω δοκιμή και θα συγκεντρωθούν από τις επόμενες προορίζονται να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη τέτοιων όπλων, με σκοπό την απόκτηση τέτοιων δυνατοτήτων από τις ΗΠΑ στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.