Η Ευρωλίγκα δεν προτίθεται να διακόψει οριστικά τη φετινή διοργάνωση, αντίθετα.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν όλα τα μέλη, αποφασίστηκε ότι η αγωνιστική περίοδος θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες κι εφόσον ληφθούν οι απαιτούμενες εγγυήσεις για την υγεία αθλητών και κοινού.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε να υπάρξει επανεκκίνηση όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το πρόγραμμα να «συμπυκνωθεί» με τη διεξαγωγή διπλών εβδομάδων, για να μην υπάρξει επιμήκυνση της σεζόν.

Η διοργανώτρια αρχή θα επικοινωνήσει με την Ένωση Παικτών και το Συμβούλιο Προπονητών της Ευρωλίγκας για το θέμα των μισθών, προκειμένου να αναζητηθεί κοινή λύση για το διάστημα της αναστολής.

Κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκας, το Eurocup, στο οποίο συμμετέχει ο Προμηθέας Πατρών.

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

«Οι διοργανώσεις θα αρχίσουν και πάλι μόλις το επιτρέψει η κατάσταση ώστε να υπάρχουν και πάλι οι καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των τοπικών κυβερνήσεων.

Προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα για την σεζόν 2019-20 με το υπάρχον φορμάτ της, με τους αγώνες της κανονικής περιόδου, τα Playoffs και το Final 4. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου. Η συχνότητα των παιχνιδιών ενδέχεται να συμπυκνωθεί, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και για το EuroCup.

Θα συνεχιστεί η ανάλυση εναλλακτικού συστήματος διεξαγωγής που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μόνο εάν το απαιτήσει η κατάσταση.

Θα προταθούν κοινές πολιτικές και αρχές στην Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας, όπως και στο Προεδρείο των Προπονητών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις πόλεις της χώρας τους, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των μισθών κατά τη διάρκεια των αναστολών των αγώνων.

Οι κανονισμοί για το Financial Stability & Fair Play θα γίνουν πιο ευέλικτοι έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης».

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *