“Δόξα τον Θεό, η σοφία του λαού επικράτησε!” έγραψε ο Έλον Μασκ στο Twitter,  μετά την ετυμηγορία  των ενόρκων στο Σαν Φρανσίσκο που αποφάνθηκαν την Παρασκευή ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δεν χειραγώγησε τους επενδυτές σχετικά με εξαγορά της Tesla που τελικά δεν έγινε ποτέ.

Στις 7 Αυγούστου του 2018, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που απαιτείται για να πληρώσει για μια πιθανή εξαγορά της Tesla στα 420 δολάρια ανά μετοχή.

“Σκέφτομαι να αγοράσω την Tesla $420. Xρηματοδότηση, εξασφαλισμένη.» ανέφερε στην ανάρτησή του

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο η κίνηση δεν είναι βέβαιη είναι επειδή εξαρτάται από την ψήφο ενός μετόχου», έγραψε επίσης,

Μετά από μια εβδομάδα, η εταιρεία είπε ότι τελικά δεν είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση κι ο Μασκ  ανέφερε ότι ήταν τα σχόλια των μετόχων που τον έκαναν να αλλάξει γνώμη για τη συμφωνία.

Από την πλευρά τους οι μέτοχοι υποστήριξαν ότι έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια λόγω του tweet, αφού η τιμή της μετοχής έπεσε κατακόρυφα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ωστόσο, υποστήριξε ότι πίστευε πως είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας και ότι δεν διέπραξε απάτη με κινητές αξίες.

Να σημειωθεί ότι ο Έλον Μασκ, έχει ήδη καταβάλει 20 εκατ. δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για το tweet ενώ η Tesla έπρεπε να καταβάλει άλλα 20 εκατ. δολάρια. Η SEC απομάκρυνε επίσης τον Musk από πρόεδρο της Tesla ως αποτέλεσμα του tweet.

Οι εννέα ένορκοι χρειάστηκαν λιγότερο από δύο ώρες για να καταλήξουν στην ετυμηγορία τους το απόγευμα της Παρασκευής, σχολιάζει το BBC.

Ο Μασκ ήθελε η δίκη του να διεξαχθεί στο Τέξας, όπου εδρεύει η Tesla. Θεωρούσε ότι δεν θα είχε μία δίκαιη δίκη στο Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, χαιρέτησε την απόφαση.

“Είμαι βαθύτατα ευγνώμων για την ομόφωνη διαπίστωση της αθωότητας Μου από τους ενόρκους”.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *