Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψαν πολίτες από διάφορα σημεία του πλανήτη, από όπου έγινε ορατή η στιγμή της εισόδου των 23 μετρικών τόνων (25,4 τόνων) συντριμμιών στη γήινη ατμόσφαιρα του κινεζικού πυραύλου Long March 5B, ο οποίος κατέληξε στον Ινδικό Ωκεανό

Πύρινες «μπάλες» φάνηκαν να διασχίζουν τον νυχτερινό ουρανό σε σχηματισμό ουράς και στη συνέχεια χάθηκαν στο βάθος του ορίζοντα.

Η Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια εισήλθαν ξανά στην ατμόσφαιρα του πλανήτη περίπου στις 19:45 ώρα Ελλάδος (12.45 μ.μ. ET), χωρίς ευτυχώς να «προσγειωθεί» σε κατοικημένη ζώνη.

Οι ειδικοί είχαν προβλέψει ότι ενώ μεγάλο μέρος του τεράστιου πυραύλου θα καεί κατά την επιστροφή στην ατμόσφαιρα της Γης, μεγάλα κομμάτια -έως και το 40% – θα έβγαιναν αλώβητα και θα έπεφταν στους ωκεανούς ή στο έδαφος.  

Πρόκειται για την τρίτη ανεξέλεγκτη συντριβή κινεζικού πυραύλου. Τον Μάιο του 2021, κομμάτια ενός άλλου πυραύλου Long March έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό, προκαλώντας ανησυχίες ότι η κινεζική διαστημική υπηρεσία είχε χάσει τον έλεγχό του.

 

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *