Σειρά διμερών συναντήσεων είχε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο περιθώριο της 112ης Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον ομόλογό του υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας Ahmad Al-Khateeb, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Οι δύο υπουργοί, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, επιβεβαίωσαν την κοινή επιθυμία των δύο πλευρών για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τουρισμό.

Μάλιστα αποφάσισαν την ενεργοποίηση της μικτής Επιτροπής Τουρισμού που προβλέπεται από το διμερές Μνημόνιο Συνεργασίας του 2014. Συζήτησαν επίσης την ανάγκη ανάπτυξης κοινών κριτηρίων και πρωτοκόλλων για την ασφαλή μετακίνηση των τουριστών.

Ο Σαουδάραβας υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Θεοχάρη για την υποστήριξη της χώρας μας ως προς τη δημιουργία περιφερειακού γραφείου του ΠΟΤ στη Σαουδική Αραβία και τον ενημέρωσε για τη σύσταση της Διεθνούς Ακαδημίας Τουρισμού που θα λειτουργήσει στη χώρα του.

Συνάντηση πραγματοποίησε επίσης ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Dr. Khaled Ahmed El-Enany, κατά την οποίαν οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τις εμπειρίες τους από το άνοιγμα του τουρισμού.

 Στο μεταξύ ο κ. Θεοχάρης συνομίλησε και με την υπουργό Τουρισμού, Χειροτεχνίας, Αεροπορικών Μεταφορών και Κοινωνικής Οικονομίας του Μαρόκου Nadia Fettah. 

Τρία μηνύματα

Ολοκληρώνοντας τις διμερείς συναντήσεις ο υουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «συνισταμένη των συμπερασμάτων από τις συναντήσεις αυτές είναι πρώτον, η αναγνώριση της πολύ επιτυχημένης επανεκκίνησης του τουρισμού από τη χώρα μας με ασφαλείς διαδικασίες και με ξεκάθαρο μήνυμα, δεύτερον, η ανάγκη συνεργασίας για τη διευκόλυνση του συντονισμού των κανόνων μετακίνησης των τουριστών ως προϋπόθεση για την ομαλή τουριστική χρονιά που μας έρχεται και, τρίτον, η θέληση για εμβάθυνση της συνεργασίας με τη χώρα μας προς όφελος και των δυο μερών. Ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αποδώσουν ουσιαστικούς καρπούς μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *