Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του πρώην αρχιεπισκόπου της γαλλικής πρωτεύουσας, Μισέλ Οπετί, για το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ευάλωτου προσώπου, ξεκίνησε η εισαγγελία Παρισιού.

Στα τέλη Νοεμβρίου 2021 ο Οπετί υπέβαλε την παραίτησή του στον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος την έκανε αμέσως δεκτή, αφού πολλές εφημερίδες έγραψαν ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με μία γυναίκα, κάτι που ο ίδιος διέψευδε κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με το μέσο BFMTV, ο πρώην αρχιεπίσκοπος διατηρούσε σχέση με ένα ευάλωτο πρόσωπο το οποίο τελεί υπό δικαστική προστασία.

Μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης είπε ότι ο 72χρονος Οπετί αλληλογραφούσε με αυτήν τη γυναίκα, η συγκατάθεση της οποίας θα πρέπει να επιβεβαιωθεί, λόγω της διανοητικής κατάστασής της.

«Δεν γνωρίζουμε αν έχει κατατεθεί μήνυση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε καμία δήλωση για το θέμα», είπε ο Ζαν Ρενάρ, ο δικηγόρος του Οπετί, ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο και για τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων στην αρχιεπισκοπή.

Ο Οπετί εντάχθηκε στον κλήρο σε μεγάλη ηλικία –ήταν 44 ετών όταν χειροτονήθηκε, αφού άσκησε την ιατρική επί 11 χρόνια– και ανέλαβε αρχιεπίσκοπος του Παρισιού τον Δεκέμβριο του 2017. Κατά τη διάρκεια της θητείας του χρειάστηκε να διαχειριστεί την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισιών, το 2019.

Είναι γνωστός για τις αυστηρές θέσεις του όσον αφορά την οικογένεια και τη βιοηθική και στήριζε τακτικά τις «πορείες υπέρ της ζωής», τις κινητοποιήσεις κατά των αμβλώσεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP



Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *