Σταθερή κράτα την αξιολόγηση της Intralot η Moody’s σε Caa1 και παράλληλα εκτιμά ως πολύ θετική την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που επίκειται στην έκτακτη γενική συνέλευση της 16ης Μαΐου με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του Fund Standard General.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην έκθεση του ο οίκος αξιολόγησης στην πολύ θετική ως προς την ουσία, πεντασέλιδη έκθεσή του για την Intralot:

«Εάν εκτελεστεί όπως έχει προγραμματιστεί (σ.σ εννοεί η ΑΜΚ, θεωρούμε την αναμενόμενη συναλλαγή ως θετική για την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας επειδή απλοποιεί τη δομή του ομίλου και ενισχύει τα διαθέσιμα και παρέχει στην Intralot πλήρη πρόσβαση στην ρευστότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων, που είναι και του ομίλου.

Ειδικότερα, η συναλλαγή θα εξαλείψει την ανισορροπία στην τρέχουσα δομή, η οποία έχει δύο διαφορετικές κατηγορίες, (τα ομόλογα του 2024 και τα ομόλογα του 2025) με ουσιαστικά διαφορετικά πιστωτικά προφίλ όσον αφορά την δημιουργία ρευστότητας και τις εγγυήσεις, καθώς και κατανομή χρέους και EBITDA. Σύμφωνα με την τρέχουσα δομή, εκτός από την αποτίμηση της επιχείρησης στις ΗΠΑ, η αποπληρωμή των ομολόγων του 2024 εξαρτάται σε υψηλό βαθμό από τα μερίσματα που εισπράττει από τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Η Intralot αναμένει να επαναγοράσει το μερίδιο 34% της Intralot ΗΠΑ χωρίς αύξηση του χρέους ούτε χρησιμοποιώντας μετρητά από το ταμείο της επειδή η αγορά μετοχών εξαρτάται από την ΑΜΚ. Η τιμή ανά μετοχή της έκδοσης δικαιωμάτων δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει περίπου 130 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό θα κάλυπτε την τιμή κτήσης, η οποία έχει ήδη καθοριστεί. Η αύξηση κεφαλαίου θα γίνει πριν η εταιρεία αγοράσει το 34% της Intralot US τον Ιούλιο».

naftemporiki.gr 

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *