Στη φωτογραφία εικονίζεται ο μηχανισμός που παρακολουθεί την υγρασία των φυτών.

Μπορεί τα έξυπνα ρολόγια να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου αλλά όπως φαίνεται ετοιμάζονται τώρα «εισβάλουν» και στη ζωή των φυτών. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «ACS Applied Materials & Interfaces» ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας της Βραζιλίας δημιούργησαν ένα μηχανισμό που λειτουργεί όπως υποστηρίζουν ως ένα έξυπνο ρολόι για τα φυτά.

Ο μηχανισμός τοποθετείται πάνω στα φύλλα ενός φυτού και ενημερώνει τον κάτοχο του με ειδοποίηση στο κινητό του τηλέφωνο αλλά και με ανάρτηση σε μια ιστοσελίδα για το αν και πότε χρειάζεται πότισμα το φυτό. O μηχανισμός αντιλαμβάνεται αν το φυτό έχει αρχίσει να ξεραίνεται και ενημερώνει σχετικά. Μπορεί επίσης να παρέχει πληροφορίες για την παρουσία επιβλαβών εντόμων καθώς και τοξικών ουσιών στα φυτά.

Ο κάτοχος του φυτού μπορεί γενικότερα με αυτόν τον μηχανισμό να ελέγχει τα επίπεδα της υγρασίας σε αυτό. Όπως είναι ευνόητο ο μηχανισμός αυτός προορίζεται κυρίως για χρήση σε γεωργικές καλλιέργειες ώστε να γνωρίζουν οι αγρότες πότε πρέπει να τις ποτίζουν. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με διαφόρων ειδών υλικά από τα οποία θα αποτελούνταν ο μηχανισμός τους ώστε αυτός να είναι ανθεκτικός στις περιβαλλοντικές συνθήκες και κυρίως στον δυνατό αέρα ώστε να μην αποκολλώνται εύκολα από τα φύλλα των φυτών.

AMERICAN CHEMICAL SOCIETY

Τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών που έγιναν σε θερμοκήπια είναι εξαιρετικά και θα ξεκινήσουν τώρα δοκιμές σε χωράφια.

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *