Η Γερμανία απέρριψε την πρόταση οικονομολόγων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για τη δημιουργία ενός νέου ταμείου βοήθειας ύψους 250 δισεκατομμυρίων ευρώ (262,83 δισεκατομμύρια δολάρια) για τα κράτη της ευρωζώνης, ανέφερε τ η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

«Ο ESM είναι το πυροσβεστικό σώμα της ευρωζώνης. Εάν η πυροσβεστική δεν χρειάζεται να καλείται καθημερινά, αυτό είναι καλά νέα», φέρεται να είπε ο Φλόριαν Τόνκαρ, υφυπουργός κοινοβουλευτικής στο υπουργείο Οικονομικών.

Η πρόταση παρουσιάζεται σε μελέτη των στελεχών του ESM, Florian Misch και Martin Rey, με τίτλο: «Το επιχείρημα για ένα Ταμείο Σταθερότητας της Ευρωζώνης που θα βασίζεται στη χορήγηση δανείων», ενώ και ο διευθύνων σύμβουλος του ESM είχε ταχθεί τα τελευταία χρόνια υπέρ της δημιουργίας ενός τέτοιου Ταμείου.

Σύμφωνα με την πρόταση, η χορήγηση δανείων μπορεί να φθάνει έως το 4% του ΑΕΠ των χωρών, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω εξωτερικού σοκ, όπως για παράδειγμα του πολέμου στην Ουκρανία. Για να είναι επιλέξιμη μία χώρα δεν θα πρέπει να υπάγεται στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ή υπερβολικών ανισορροπιών.

Η διάρκεια των δανείων θα είναι έως 10 έτη και το κόστος τους θα καθορίζεται από το επιτόκιο για τα 10ετή ομόλογα που εκδίδει ο ESM συν ένα μικρό περιθώριο 0,1%.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *