Δεκάδες πολυώροφα κτίρια καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι με την κρίση των ακινήτων στην Κίνα να αποτελεί απειλή για την παγκόσμια οικονομία.

Η οικονομία της Κίνας παρά τους ασύλληπτους ρυθμούς ανάπτυξης έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσλειτουργίες  τα τελευταία χρόνια.  Η «φούσκα» των ακινήτων,  έσκασε πέρυσι, όταν διαπιστώθηκε ότι εταιρείες κολοσσοί όπως η Evergrande και η Kaisa έχουν εκκρεμείς υποχρεώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, τις οποίες δεν μπορούν να αποπληρώσουν.

Οι τράπεζες της χώρας αρνήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις να στηρίξουν τις επιχειρήσεις, οδηγώντας τις σε ακραία μέτρα.

Οι σχεδόν χρεοκοπημένες εταιρείες  προκειμένου να αποφύγουν το λειτουργικό κόστος της συντήρησης μεγάλων οικιστικών πρότζεκτ προτιμούν να τα ισοπεδώσουν παρά να περιμένουν πότε και αν θα  πουληθούν.  

Το τελευταίο διάστημα είναι πλέον συχνό  το φαινόμενο της ελεγχόμενης κατεδάφισης δεκάδων πολυώροφων κτιρίων. 

Το φαινόμενο εκτείνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κίνας, όπου την τελευταία δεκαετία σημειώθηκε ένα τεράστιο κύμα αστικοποίησης και αναζήτησης φθηνών κατοικιών.

Η κρίση των ακινήτων είναι μια δυνητικά συστημική κρίση για ολόκληρο τον πλανήτη, με τις αγορές να παρακολουθούν πολύ στενά την κατάσταση. Πολύ περισσότερο σε μια εποχή που ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον σε ολόκληρο τον πλανήτη.

naftemporiki.gr





Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *