Η Goldman Sachs πήρε την έγκριση να αναλάβει την πλήρη ιδιοκτησία μιας κοινοπραξίας στην Κίνα, επιτρέποντας στην εταιρεία της Wall Street να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη χώρα σε μια εποχή που το Πεκίνο έχει κάνει κινήσεις για το άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Το πράσινο φως από τη Ρυθμιστική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας για την εξαγορά της Beijing Gao Hua Securities, έρχεται καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να εκπληρώσει τη δέσμευσή του το 2017 για να επιτρέψει στις ξένες επενδυτικές τράπεζες να κατέχουν πλήρως τις δραστηριότητές τους στην Κίνα.

«Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου για την επιχείρησή μας στην Κίνα μετά από μια επιτυχημένη κοινή επιχείρηση 17 ετών», ανέφερε η Goldman Sachs σε σημείωμά της την Κυριακή, προσθέτοντας ότι η έγκριση θα επιτρέψει στην επενδυτική τράπεζα να «έχει η εταιρεία μας μια επιτυχημένη πορεία σε αυτήν την αγορά ».

Η Goldman Sachs κατέληξε σε συμφωνία για να αγοράσει το υπόλοιπο 49 % της Goldman Sachs Gao Hua από τον Κινέζο εταίρο της τον Δεκέμβριο. Η τιμή δεν έγινε γνωστή. Η εταιρεία θα μετονομαστεί σε Goldman Sachs China Securities Company.

Οι κινεζικές αρχές έχουν προσφύγει σε παγκόσμιες τράπεζες επενδύσεων και έχουν υποσχεθεί οικονομικές μεταρρυθμίσεις, παρόλο που έχουν καταστείλει τις δραστηριότητες συγκέντρωσης κεφαλαίων ορισμένων από τις πιο γνωστές εταιρείες της Κίνας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από New York Times & Reuters

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *