Η είδηση της χρονιάς ήταν σίγουρα η χθεσινή που αφορούσε την ουσιαστική υποχρέωση της Google να διακόψει την συνεργασία της με την κινεζική Huawei, σε επίπεδο χρήσης του λειτουργικού συστήματος Android.
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μάλλον η Huawei δεν αιφνιδιάστηκε από τις αμερικανικές κινήσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο Richard Yu, επικεφαλής του τομέα καταναλωτικών προϊόντων της Huawei, δήλωνε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να αντικαταστήσει αν χρειαστεί τα Android και Windows, των αμερικανικών Google και Microsoft, αντίστοιχα σε κινητά τηλέφωνα και laptops.

Σε νεότερη αναφορά του το Bloomberg φέρνει στην επιφάνεια πρόσθετα στοιχεία σχετικά με τις παρασκηνιακές κινήσεις της Huawei ώστε να προετοιμαστεί για κινήσεις σαν την χθεσινή. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η εφαρμογή App Gallery που βρίσκεται σε κάθε συσκευή της Huawei και της Honor, με λειτουργικό Android, αποτελεί στην πραγματικότητα μία προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει την δική της εναλλακτική στο Play Store της Google.

Το δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει ότι ήδη από το 2018 η Huawei είχε προσεγγίσει τους δημιουργούς εφαρμογών ώστε να δεχθούν να εντάξουν τις εφαρμογές τους στο App Gallery με την προοπτική αυτή η κίνηση να τους βοηθήσει να επεκταθούν στην αγορά της Κίνας. Προφανώς η Huawei, όπως και κάθε κατασκευαστής Android τηλεφώνου, γνωρίζει το μέγεθος της εξάρτησης από το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Google, η διαφορά είναι ότι η Huawei αντιμετωπίζεται με εχθρικές διαθέσεις από την ίδια αμερικανική Κυβέρνηση. Άρα, η εταιρεία θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να προσφέρει συσκευές χωρίς πλήρως υποστηριζόμενο λογισμικό ή χωρίς το εύρος των εφαρμογών που προσφέρει ο ανταγωνισμός.

REUTERS/MARKO DJURICA

 

A man points a finger to the Google Play app logo on his Huawei smartphone in this illustration picture May 20, 2019. REUTERS/Marko Djurica/Illustration

 

Αν και το App Gallery θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν αντικαταστάτης του Play Store ωστόσο αυτό δεν θα έλυνε όλα τα προβλήματα για την Huawei. Για την ακρίβεια αυτό θα έλυνε μόνο ένα μέρος τους προβλήματος που αφορά αποκλειστικά στην Google. Καθώς στην κινεζική εταιρεία έχει επιβληθεί η ποινή της μη συνεργασίας με οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία – έστω και με μία περίοδο αναστολής τριών μηνών – σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα μπορεί να «βάλει» στα κινητά της δημοφιλείς εφαρμογές αμερικανικής προέλευσης. Facebook, Twitter, Pinterest είναι μόνο μερικές από αυτές.

Source link

Δείτε περισσότερα για κινητά και αξεσουάρ:

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *