Η σειρά των τελικών στη Basket League είχε άδοξο τέλος με την οριστική διακοπή του τέταρτου αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, με τη συνέχεια να δίνεται στα αθλητικά πειθαρχικά όργανα.

Η νίκη και ο τίτλος πήγαν στην πειραϊκή ομάδα και ο οργανισμός του «τριφυλλιού» θα πρέπει τώρα να υποστεί τις συνέπειες, με τις κυρώσεις να αναμένονται βαριές.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κληθεί με το άρθρο 25 περί διακοπής αγώνα, το οποίο προβλέπει τα ακόλουθα:

«Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών επιβάλλεται στην περίπτωση επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο εάν ο αγώνας διεκόπη οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 8.800 έως 15.000 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή εκτός από τον μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας ή ομάδων επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος που αγωνίζεται η υπαίτια ομάδα έστω και αν η οριστική διακοπή συνετελέσθη σε αγώνα Κυπέλλου.

Αν τα επεισόδια γίνουν σε αγώνες της φάσης play offs, η ομάδα της υπαίτιας ΚΑΕ αποκλείεται αυτόματα από τους αγώνες της φάσης αυτής και προκρίνεται η αντίπαλος ομάδα ανεξάρτητα από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή μεταξύ τους αποτελέσματα. Η αφαίρεση βαθμών γίνεται από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 15.000 έως 20.000 ευρώ».Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *