Η Oracle Corp εισήλθε στο παιχνίδι της εξαγοράς των δραστηριοτήτων του Tik Τok της κινεζικής ByteDance σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για το θέμα. Η κίνηση αυτή θα αποτελούσε μια στρατηγική αλλαγή για την Oracle, που ασχολείται κυρίως με εταιρικούς πελάτες και αντλεί τα περισσότερα έσοδά της από cloud offerings και software licensing.

Την έγκρισή του έδωσε και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως η Oracle θα ήταν μια «εξαιρετική εταιρεία» για να αναλάβει τις δραστηριότητες του Tik Tok στις ΗΠΑ- μια εβδομάδα, όπως σημειώνει το BBC, αφού ο ίδιος διέταξε τη ByteDance να πουλήσει το αμερικανικό της τμήμα εντός 90 ημερών ή να το κλείσει, λόγω προβληματισμών για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών καταναλωτών.

Ο Λάρι Έλισον, συνιδρυτής και πρόεδρος της Oracle, είναι ένας από τα λίγα «μεγάλα αφεντικά» του κόσμου της τεχνολογίας που έχει στηρίξει ανοιχτά τον Τραμπ. Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, η Oracle συνεργάζεται με κάποιους από τους επενδυτές της ByteDance, μεταξύ των οποίων οι General Atlantic και Sequoia Capital, για τη διαμόρφωση μιας προσφοράς για τα περιουσιακά στοιχεία του Tik Tok που θα ήταν ανταγωνιστική στην αντίστοιχη προσφορά της Microsoft, που επίσης κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρώτοι είχαν αναφέρει το ενδιαφέρον της Oracle για το Tik Tok οι Financial Times. Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, πηγές ανέφεραν νωρίτερα μέσα στον μήνα πως τη ByteDance είχε προσεγγίσει και το Twitter, εκφράζοντας ενδαφέρον- ωστόσο θεωρείται πως οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μικρές.

Ο Τραμπ είχε πει πως θα στήριζε μια απόπειρα της Microsoft για εξαγορά των αμερικανικών δραστηριοτήτων του Tik Tok εάν η αμερικανική κυβέρνηση λάμβανε «σημαντικό μερίδιο», αλλά έχει πει επίσης ότι υπάρχουν και άλλοι πιθανοί αγοραστές.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *