Η Piaggio Fast Forward (PFF), θυγατρική του Ομίλου Piaggio που εδρεύει στη Βοστώνη και επικεντρώνεται στη ρομποτική και την κινητικότητα του μέλλοντος, ξεκίνησε πιλοτικά προγράμματα για τη δοκιμή περαιτέρω εφαρμογών του επαναστατικού ρομπότ μεταφορέα gita, μαζί με συνεργάτες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, τα ξενοδοχεία, το real estate, το λιανικό εμπόριο, η διανομή τροφίμων.

Έχοντας ήδη λανσάρει το gita στην αμερικανική αγορά, η Piaggio Fast Forward εξετάζει τώρα νέες ευκαιρίες για την ενσωμάτωση της ρομποτικής σε business-to-business τομείς, πάντα με στόχο τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι εργαζόμενοι και οι πελάτες μετακινούνται σε διαφορετικά εξωτερικά και εσωτερικά περιβάλλοντα.

«Τα πιλοτικά αυτά προγράμματα αποδεικνύουν τον ενθουσιασμό και την ενέργεια που προκαλεί γύρω του ένα προϊόν όπως το gita. Το ρομπότ gita είναι ένα νέο εργαλείο για ένα νέο παρόν και βρίσκεται στο σημείο τομής του νέου αστικού τρόπου ζωής, των ρομπότ βοηθών και της επανάστασης στην ανθρώπινη μετακίνηση» – σχολίασε ο Michele Colaninno, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PFF – «Σήμερα τα ρομπότ είναι πιο αποδεκτά και επιθυμητά από ποτέ, τόσο για την προσωπική χρήση των καταναλωτών όσο και υποστηρικτικά στο λιανικό εμπόριο, σε αστικά και εμπορικά περιβάλλοντα. Αυτό αντιστοιχεί ακριβώς στις ιδέες μας στην PFF: η ρομποτική νοημοσύνη και οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν και να αναπτύξουν μια αμοιβαία επωφελή σχέση προκειμένου να δημιουργήσουν έναν καλύτερο μελλοντικό κόσμο».

Τα πρώτα πιλοτικά προγράμματα που θα ξεκινήσουν περιλαμβάνουν εταίρους όπως:

  • Το Διεθνές Αεροδρόμιο Τσιντσινάτι (CVG). Με κυκλοφορία 7 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως, αποτελεί κομβικό σημείο για τις διεθνείς αερομεταφορές στο Κεντάκι. Το Gita θα χρησιμοποιηθεί για μία σειρά ανέπαφων, ψηφιακών υπηρεσιών προς τους ταξιδιώτες και βοηθητικά σε διαδικασίες μεταφοράς αποσκευών και φορτίων.
  • Η Delivery Co-op, εταιρεία που δραστηριοποιείται στις διανομές τροφίμων σε γειτονιές, με έδρα το Λέξινγκτον του Κεντάκι. Το Gita θα χρησιμοποιηθεί για ασφαλείς και ανέπαφες παραδόσεις.
  • Η Doğan Trend Automotive, μέλος του Ομίλου Doğan. Μητρική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη, που ελέγχει εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, όπως ενέργεια, βιομηχανία, καύσιμα, χρηματοδότηση, διαδίκτυο & ψυχαγωγία, αυτοκίνητα, τουρισμό και real estate, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στην τουρκική αγορά. Το Gita θα δοκιμαστεί σε ένα εμπορικό κέντρο και μία παραθαλάσσια τοποθεσία σε μαρίνα, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν το Gita για τη μεταφορά χρήσιμων αντικειμένων, όπως οι τσάντες αγορών.

«Χάρη στο gita, οι άνθρωποι μπορούν να περπατούν περισσότερο, ταχύτερα, πιο συχνά, αλλά και πιο ευχάριστα. Είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε τη χρήση του gita στο λιανικό εμπόριο, σε αστικά και εμπορικά περιβάλλοντα με στόχο την απλοποίηση και την ενίσχυση της ανθρώπινης απόδοσης» – ανέφερε ο Greg Lynn, Διευθύνων Σύμβουλος της Piaggio Fast Forward.

To Gita είναι το πρώτο καινοτόμο project της Piaggio Fast Forward (PFF). Πρόκειται για ένα μοναδικό μεταφορέα ρομπότ follow-me, με ωφέλιμο φορτίο 20 κιλά, που έχει σχεδιαστεί για να ακολουθεί τον χρήστη του σε ανοικτό ή κλειστό χώρο, με μέγιστη ταχύτητα 10 km/h και αυτονομία μπαταρίας 4 ωρών. Τα ρομπότ Gita παράγονται στις νέες εγκαταστάσεις της Piaggio Fast Forward στην περιοχή Τσάρλσταουν της Βοστώνης. Η εμπορική διάθεση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, με την πρώτη φάση να επικεντρώνεται στην αγορά των ΗΠΑ, όπου υπάρχει ήδη ρυθμιστικό πλαίσιο για την κυκλοφορία ρομπότ στους δρόμους της πόλης.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.