Η Πρέμιερ Λιγκ προκαλεί για άλλη μια φορά τη Νιούκαστλ και την κοινοπραξία – με επικεφαλής το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) – που ανέλαβε το σύλλογο πριν από μερικές εβδομάδες, παρατείνοντας την απαγόρευση σε συμφωνίες χορηγίας με συνδεδεμένα μέρη ως τα μέσα του επόμενου μήνα.

Το «μπλοκάρισμα» των συλλόγων που υπογράφουν νέα εμπορικά συμβόλαια και το οποίο εισήχθη τον περασμένο μήνα ως άμεσο αποτέλεσμα της εξαγοράς της Νιούκαστλ από το ταμείο της Σαουδικής Αραβίας έληγε την ερχόμενη Τρίτη, αλλά τώρα θα διαρκέσει τουλάχιστον ως τις 14 Δεκεμβρίου.

Η Νιούκαστλ καταψήφισε την απαγόρευση χορηγιών από συνδεδεμένα μέρη στην έκτακτη συνεδρίαση της Λίγκας στις 18 Οκτωβρίου, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι απείχε, με την αιτιολογία ότι η απαγόρευση ήταν αντιανταγωνιστική και δυνητικά παράνομη.

Οι δύο σύλλογοι εικάζεται ότι αποδέχθηκαν τελικά την παράταση σε μια τηλεσύσκεψη κορυφής της Premier League την Παρασκευή, αν και η Νιούκαστλ ανησυχεί ότι η κίνηση αντιπροσωπεύει άλλη μια προσπάθεια περιορισμού της αγοραστικής της δύναμης, ενώ εργάζεται πάνω σε νέες εμπορικές συμβάσεις με εταιρείες που εδρεύουν στη Σαουδική Αραβία.

Η μέτοχος του συλλόγου, Αμάντα Στέιβλι, δήλωσε στη Sportsmail πριν από δύο εβδομάδες ότι ο σύλλογος «προσπαθούσε να συνάψει συμφωνίες χορηγιών όσο το δυνατόν γρηγορότερα», αλλά αυτή η διαδικασία έχει καθυστερήσει κι αυτό, πιθανά,, θα έχει αντίκτυπο στις μεταγραφικές δαπάνες τον Ιανουάριο.

Πηγές της Premier League ανέφεραν στη Sportsmail ότι η απαγόρευση έχει παραταθεί για να δώσει περισσότερο χρόνο στους συλλόγους να αποδεχτούν νέους κανόνες, οι οποίοι θα απαγορεύσουν επίσης σε παίκτες και προσωπικό να πληρώνονται από συνεργαζόμενους εταίρους.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *