Η Samsung Electronics παρουσίασε τον αισθητήρα εικόνας επόμενης γενιάς, ανάλυσης 108 Megapixel, τον Samsung ISOCELL Bright HM1, ο οποίος διαθέτει ενισχυμένη τεχνολογία συγχώνευσης pixel, Nonacell και δομή pixel 3×3 για μέγιστη απορρόφηση φωτός.

Πιο αναλυτικά, με ένα εύρος τεχνολογιών που ενισχύουν τη φωτεινότητα όπως η Nonacell και η Smart-ISO στην HDR σε πραγματικό χρόνο, ο ISOCELL Bright HM1 επιτρέπει φωτεινότερες και πιο λεπτομερείς φωτογραφίες 108 Megapixel καθώς και 8Κ βίντεο υψηλής ευκρίνειας στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Σε κλίμακα 1/1.33 ίντσες με 108 εκατομμύρια 0.8μm pixels, ο ISOCELL Bright HM1 διαθέτει την πρώτη τεχνολογία αιχμής Nonacell στη βιομηχανία, η οποία εξασφαλίζει φωτεινότερες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το 2017, η Samsung παρουσίασε την Tetracell, μια εικόνα συγχώνευσης pixel με μια εξειδικευμένη διάταξη δύο-προς-δύο, που συνδυάζει τέσσερα γειτονικά pixels για να λειτουργήσουν ως ένα μεγαλύτερο pixel. Η Nonacell είναι μια ενισχυμένη έκδοση της Tetracell, με δομή pixel τρία-προς-τρία. Στον HM1, η Nonacell συνδυάζει εννιά γειτονικά 0.8μm pixels σε ένα μεγαλύτερο 2.4μm pixel, υπερδιπλασιάζοντας έτσι την απορρόφηση φωτεινότητας της Tetracell.

Καθώς ο αριθμός των συγχωνευμένων κυψελίδων αυξάνεται, αυξάνονται και οι χρωματικές παρεμβολές, δυσχεραίνοντας τις τεχνολογίες συγχώνευσης pixel. Ενώ τέτοιες δυσκολίες περιόριζαν θεωρητικά τη Nonacell, ο ΗΜ1 ήταν σε θέση να υλοποιήσει τη μέθοδο, υιοθετώντας την ISOCELL Plus τεχνολογία της Samsung, η οποία μειώνει δραστικά την χρωματική σύγχυση, την οπτική απώλεια καθώς και την αντανάκλαση φωτός.

Για κορυφαία αποτελέσματα, ο HM1 συμπληρώνει τη Nonacell με πλήθος άλλων προηγμένων τεχνολογιών pixel. Για παράδειγμα, η τεχνολογία Smart-ISO της ΗΜ1 παράγει ζωηρές και ρεαλιστικές εικόνες, επιλέγοντας έξυπνα την βέλτιστη ISO. Οι υψηλές ISO χρησιμοποιούνται σε σκοτεινές συνθήκες ενώ οι χαμηλές ISO είναι καλύτερες για πιο φωτεινά περιβάλλοντα, αφού ελέγχουν τον κορεσμό του φωτός.

Σε δύσκολα περιβάλλοντα για φωτογράφιση, με μεικτές συνθήκες φωτισμού, η HDR τεχνολογία σε πραγματικό χρόνο της ΗΜ1 βελτιστοποιεί τις λήψεις, παράγοντας ακόμα πιο φυσικά βίντεο και φωτογραφίες. Αντιστοιχίζοντας τα πιο κατάλληλα μεγέθη σε κάθε pixel, η ΗΜ1 είναι σε θέση να καταγράψει σκηνές σε πολλαπλές εκθέσεις ταυτόχρονα, αποτυπώνοντας HDR εικόνα σε πραγματικό χρόνο για λειτουργίες προεπισκόπησης και λήψης. Για αποτελέσματα μεγαλύτερης ακρίβειας, η ΗΜ1 υποστηρίζει ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (EIS) βασισμένη σε γυροσκόπιο και Super-PD, μια προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης φάσης, για γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση.

Η HM1 επιτρέπει στους χρήστες την προεπισκόπηση και λήψη μακρινών και κοντινών εικόνων, μέχρι και 3Χ zoom χωρίς απώλειες, διατηρώντας την ποιότητα της εικόνας. Και αυτό, χάρη στον αισθητήρα που μετατρέπει απευθείας τα pixels χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο hardware IP. Με 108 εκατομμύρια pixels, ο αισθητήρας είναι επίσης σε θέση να παράγει εικόνες μέχρι και 3x zoom σε ανάλυση 12 Megapixel, χωρίς αναβάθμιση.

Ο αισθητήρας εικόνας Samsung ISOCELL Bright HM1 βρίσκεται ήδη σε μαζική παραγωγή.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.