Στόχος είναι να αποκατασταθούν όσο πιο γρήγορα οι υποδομές και η προσβασιμότητα, για να δούμε βήμα-βήμα την επόμενη ημέρα, δήλωσε αναφερόμενος στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, ο κ. Τάσιος ανέφερε ότι σε Σκιάθο και Σκόπελο -οι οποίες επλήγησαν από την κακοκαιρία- οι τουριστικές επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά.

Ως προς τον απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου, είπε ότι η σεζόν συνεχίζει να πηγαίνει καλά. Τόνισε ότι τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο καταγράφηκαν υψηλές πληρότητες.

Όπως ανέφερε, παγκόσμιοι προορισμοί όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη είχαν μια κάμψη, την οποία απέδωσε στον ανταγωνισμό από άλλες αγορές. «Το 2022 ήταν εξαιρετικό αλλά ήμασταν μόνοι μας» σημείωσε.

«Θα έχουμε σίγουρα τα νούμερα του 2019 σε τζίρο και από ό,τι φαίνεται μπορεί να περάσουμε τα 20 δισ. ευρώ» σημείωσε. Όπως τόνισε, «ταμείο θα κάνουμε στο λειτουργικό κέρδος», προσθέτοντας ότι είναι πιο δύσκολα τα δεδομένα με υψηλότερες τιμές στα τρόφιμα και τις μετακινήσεις.

Ανέφερε εξάλλου ότι η χώρα έχει ανάγκη περισσότερες αφίξεις, αλλά με διασπορά και σε άλλες περιοχές. «Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι το μοντέλο πρέπει να βιώσιμο ως προς τις κοινωνίες αλλά και ως προς εμάς» επεσήμανε.

Ως προς τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος κλπ». «Λέμε έως 2 ακίνητα σε φυσικό πρόσωπο» σημείωσε και πρόσθεσε: «Πάνω από τα 2 ακίνητα να πάμε σε επιχειρηματική δραστηριότητα». Επεσήμανε, δε, ότι 180.000 ακίνητα είναι σε βραχυχρόνια μίσθωση.

Τόνισε επιπλέον ότι «θα πρέπει μέσα στο 2024 να δούμε το χωροταξικό του τουρισμού. Θέλουμε να δούμε και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με εκπαίδευση και κατάρτιση εργαζομένων». Μίλησε επίσης για μια πρωτοβουλία του ΠΟΞ, σημειώνοντας ότι «από φέτος η φιλοξενία μπαίνει στην τρίτη και την τετάρτη Δημοτικού».Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *