Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας (KΣΕ), του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, από τον  αναπληρωτή υπουργό  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, παρουσία του δημάρχου Καλλιθέας και προέδρου του Συ.Δ.Ν.Α., Δημήτρη Κάρναβου, του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, και του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Το Κέντρο  Στήριξης Επιχειρηματικότητας αποτελεί πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας,  που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική με «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ)  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης  (ΒΑΑ)», για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής των δήμων Καλλιθέας, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή  Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Το  Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας παρέχει υποστήριξη σε οποιαδήποτε επιχείρηση, δυνητικό επιχειρηματία ή επενδυτή που απευθύνεται στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, με τη δωρεάν παροχή ενημερωτικού – πληροφοριακού υλικού και εργαλείων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στους δήμους Καλλιθέας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου. Οι υπηρεσίες παρέχονται βάσει των πραγματικών αναγκών της επιχείρησης, όπως θα διαγνωστούν μετά από σχετική διαδικασία.

Υποστηρίζει τους τρεις δήμους του Συ.Δ.Ν.Α. σε θέματα στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα και στη διαμόρφωση της στρατηγικής για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω της εκπόνησης εμπεριστατωμένων μελετών και ερευνών που αποτυπώνουν τις εξελίξεις και τις τάσεις της οικονομίας και των επιχειρήσεων της περιοχής των τριών Δήμων του Συ.Δ.Ν.Α.

Ανάδοχος του έργου είναι η Κοινοπραξία των εταιρειών ICAP Advisory AE και Grant Thornton BS.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σημείωσε πως το εν λόγω Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας αποτελεί μία «αξιόλογη πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής και αναμένεται να προωθήσει σημαντικά την υγιή επιχειρηματικότητα μέσω της πληροφόρησης προς νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και ο Σύνδεσμος με αυτή του την πρωτοβουλία συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει».

Η αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Δήμητρα Νάνου, δήλωσε πως «η Περιφέρεια Αττικής και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στηρίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν, δράσεις και πρωτοβουλίες των δήμων. Η Περιφέρεια Αττικής επενδύει σε υποδομές που στοχεύουν στην ανάπτυξη, μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνωση της  τοπικής οικονομίας και διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος του Συ.Δ.Ν.Α., Δημήτρης Κάρναβος, τόνισε πως το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας αποτελεί «δικαίωση της τεράστιας προσπάθειας που κάναμε, η Καλλιθέα, ο Άλιμος και το Παλαιό Φάληρο, μέσα από τον Σύνδεσμό μας, ώστε να εξασφαλίσουμε στην περιοχή μας ένα ολοκληρωμένο, καινοτόμο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι προφανές ότι το Κέντρο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στη μάχη για την επιχειρηματικότητα και την τοπική απασχόληση σε μια δύσκολη εποχή με ανοιχτές προκλήσεις και κινδύνους για την παγκόσμια και την ελληνική οικονομία».

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, σημείωσε πως «αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι μία πρώτης τάξεως απόδειξη του τι μπορεί να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν ενώνει τις δυνάμεις, όταν ο ένας δήμος συνεργάζεται με τον άλλο, όταν λειτουργεί με σύγχρονο, τεχνοκρατικό, ώριμο τρόπο και όταν βεβαίως τον εμπιστεύεται η κεντρική διοίκηση, το κεντρικό κράτος. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπαθανάση».

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, υπογράμμισε πως «σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, αποτελεί μεγάλη δικαίωση, τόσο για τη δημοτική μας Αρχή, όσο και για εμένα προσωπικά, η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Συ.Δ.Ν.Α.

Στη στήριξη της επιχειρηματικότητας πιστέψαμε ιδιαιτέρως από την πρώτη στιγμή, την υποστηρίξαμε και τη σχεδιάσαμε με την αγαστή συνεργασία και των άλλων δύο όμορων δήμων, της Καλλιθέας και του Αλίμου».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Advisory, Νικήτας Κωνσταντέλλος, επισήμανε πως το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας (ΚΣΕ) είναι «μια καινοτόμος δράση για την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία φιλοδοξούμε να αποτελέσει έναν θεσμό στήριξης της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, που αποτελεί μία διαδημοτική συνεργασία από τους δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου»

Ο Senior Partner, Head of Advisory της Grant Thornton BS, Γιώργος Δεληγιάννης, δήλωσε πως «μέσα από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας θα παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους δήμους Καλλιθέας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την εξειδίκευση των στελεχών μας. Σε αυτή τη νέα δράση προώθησης της υγιούς επιχειρηματικότητας, σημαντική αναμένεται να είναι η συμβολή των επερχόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το νέο ΕΣΠΑ, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και τα λοιπά επενδυτικά προγράμματα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι των δήμων Καλλιθέας, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, εκπρόσωποι των τοπικών επιχειρήσεων, εταιρειών και των εμπορικών συλλόγων.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *