Ολοκλήρωσε τη νέα επένδυση που αφορά την επέκταση των εγκαταστάσεών της στην Πελασγία Φθιώτιδας, η Unipakhellas, μέλος του διεθνούς Ομίλου Indevco. Η επέκταση αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης χαρτοποιίας η οποία θα ανακυκλώνει το 40% του παλαιοχάρτου κυματοειδούς συσκευασίας στην Ελλάδα, ενισχύοντας σημαντικά την κυκλική οικονομία και τη συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσω της νέας επένδυσης, η Ελλάδα γίνεται το κέντρο των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην Ευρώπη. Η νέα PM5 θα επιτρέψει στην εταιρεία να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά και να εξυπηρετήσει τις περιφερειακές αγορές και τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει καθετοποίηση της παραγωγής, ενισχύοντας την ικανότητα της εταιρείας να διευρύνει τη γκάμα καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων συσκευασίας.

H τεχνολογικά προηγμένη μηχανή τύπου PM5, θα είναι σε θέση να παράγει υψηλής ποιότητας και μεγαλύτερης απόδοσης συσκευασίες από 100% απορρίμματα χαρτιού, μειώνοντας σημαντικά τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, η Unipakhellas υιοθετεί μία ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία παραγωγής, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και την βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη.

Η Unipakhellas πραγματοποίησε πρόσφατα τα εγκαίνια της επένδυσης στις εγκαταστάσεις της στη Φθιώτιδα, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Indevco, Neemat Frem, στην ομιλία του υπογράμμισε την φιλοσοφία που διέπει τις δραστηριότητες του Ομίλου από την αρχή της λειτουργίας του. «Ό,τι είναι καλό για την κοινωνία, είναι καλό για την εταιρεία» είπε και ανέφερε τη σημασία της επένδυσης για τη χώρα και την εταιρεία. «Πρόκειται για την αποδοτικότερη και πιο σύγχρονη χαρτοποιητική μηχανή στην Ελλάδα, που θα παράγει χαρτί ανακυκλώνοντας έως και το 40% του παλαιόχαρτου κυματοειδούς συσκευασίας της Ελλάδας. Οφείλουμε να συγκεντρώνουμε τα απόβλητα που παράγονται σε αυτή την περιοχή, και παράλληλα να είμαστε ανταγωνιστικοί στην παραγωγή ενέργειας. Μαζί, με πυξίδα τους περιβαλλοντικούς μας στόχους και σε συνεργασία με τους φίλους και συνεργάτες μας, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε πολλά μέσω αυτού του έργου. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και το ταλέντο των ανθρώπων της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος και CEO του Ομίλου Indevco Hellas, Fayssal Frem, ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές για την υποστήριξή τους και υπογράμμισε τη σημασία της εμπιστοσύνης του Ομίλου στην Unipakhellas. «Θεωρούμε καθήκον μας να λαμβάνουμε επιχειρηματικές αποφάσεις που ωφελούν όχι μόνο την εταιρεία αλλά και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Και η εγκατάσταση της νέας μηχανής, κάνει ακριβώς αυτό. Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας για την τοπική κοινωνία και συμβάλλει στην ανάπτυξη της Φθιώτιδας, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο τόσο για εμάς όσο και τον ελληνικό κλάδο της συσκευασίας συνολικά. Όλοι εμείς στην οικογένεια της Indevco είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο της Unipakhellas και τον ρυθμό με τον οποίο έχει καθιερωθεί ως υπόδειγμα επιτυχίας. Η επένδυση αυτή δίνει νέα φτερά στην Unipakhellas και μας γεμίζει με εμπιστοσύνη για το μέλλον της».Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *