Η Qualcomm προχώρησε στην ανακοίνωση της νέας της τεχνολογίας ταχείας φόρτισης Quick Charging 5 (QC 5), με την κατασκευάστρια να υποστηρίζει ότι το νέο πρότυπο επιτυγχάνει φόρτιση ενός τηλεφώνου με μπαταρία χωρητικότητας 4.500mAh από το 0 στο 50% σε χρόνο πέντε λεπτών, ενώ η πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται σε χρόνο δεκαπέντε λεπτών.

Η τεχνολογία QC 5 θα είναι διαθέσιμη σε συσκευές που ενσωματώνουν τις πρόσφατες πλατφόρμες Snapdragon 865, Snapdragon 865+ της εταιρείας, ενώ θα υποστηρίζει και όλα μελλοντικά high-end chipsets της εταιρείας. Το νέο πρότυπο ταχείας φόρτισης θα υποστηρίζει φορτιστές ισχύος άνω των 100W.  

Το νέο πρότυπο προσφέρει έως και τέσσερις φορές ταχύτερη φόρτιση σε σχέση με τα σημερινά πρότυπα ταχείας φόρτισης, ενώ η διαδικασία επιτυγχάνεται με έως και 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Από τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, η Xiaomi ήδη έχει δεσμευθεί ότι θα λανσάρει συσκευές που θα ενσωματώνουν την τεχνολογία QC 5. Προφανώς η λύση θα επιλεγεί από περισσότερους κατασκευαστές αφού ήδη τα προγενέστερα πρότυπα Quick Charging 4 και 4+ έχει επιλεγεί από τουλάχιστον 35 εταιρείας σχεδιασμού και κατασκευής έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Επιπρόσθετα, τρίτοι κατασκευαστές αξεσουάρ (π.χ. η Belkin) χρησιμοποιούν τα πρότυπα της Qualcomm για τους φορτιστές που προσφέρουν.

Οι πρώτες συσκευές που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία ταχείας φόρτισης QC 5 θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την Qualcomm.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί κατασκευαστές συσκευών smartphone έχουν ανακοινώσει νέες τεχνολογίες ταχείας φόρτισης, αλλά πρόκειται για λύσεις που βρίσκονται ακόμη σε πρώιμα στάδια επίδειξης τεχνολογίας ή προορισμένα για χρήση από τους ίδιους τους κατασκευαστές. Ενδεικτικά, η Oppo έχει παρουσιάσει την λύση SuperVooc στα 125W ενώ η Vivo έχει παρουσιάσει μία λύση ισχύος 120W. Επίσης στα 120W είναι και ένας νέος φορτιστής που πιστοποιήθηκε από τις κινεζικές αρχές για λογαριασμό της Xiaomi.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *