Νέα ανησυχία προκαλεί ανακοίνωση της Pacific Western Bank, τράπεζας του Λος Άντζελες, που ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πελάτες της από την αρχή του έτους απέσυραν  το 20% των καταθέσεών τους.

Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό άντλησε 1,4 δισ. δολάρια σε μετρητά με δάνειο που της  παρείχε η επενδυτική εταιρεία Atlas SP Partners, και   περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια από διάφορα ομοσπονδιακά προγράμματα, μεταξύ των οποίων  και το πρόγραμμα δανεισμού έκτακτης ανάγκης που δημιούργησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

Η PacWest, οι μετοχές της οποίας υποχώρησαν κατά 17% στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης την Τετάρτη, έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της χρηματιστηριακής της αξίας τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, στις 20 Μαρτίου, διέθετε περίπου 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, ξεπερνώντας τα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε σε ανασφάλιστες καταθέσεις. Αλλά στα τέλη Δεκεμβρίου είχε μετρητά 33,9 δισ. δολαρίων στα τέλη Δεκεμβρίου και στις  9 Μαρτίου, 33,2 δισ. δολάρια.

Από τα συνολικά 27,1 δισ. δολάρια των καταθέσεών της  περίπου το ένα τέταρτο ανήκε στη μονάδα της που εξυπηρετεί τον κλάδο των νεοφυών επιχειρήσεων και των επιχειρηματικών συμμετοχών, χαρακτηριστικά που είχε και η Silicon Valley Bank, γεγονός που αυξάνει τις πιέσεις.

«Είμαστε αισιόδοξοι, από το ξεκάθαρο μήνυμα των κυβερνητικών αξιωματούχων, των ρυθμιστικών οργανισμών και των ηγετών του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων δηλώσεων της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, Yellen σχετικά με την προστασία των μικρότερων τραπεζών», δήλωσε ο Paul W. Taylor, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Η Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Τρίτη ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει και να στηρίξει τις καταθέσεις πάνω από το όριο ασφάλισης των 250.000 δολαρίων σε άλλες τράπεζες, εάν αντιμετωπίσουν προβλήματα, παρόμοια με τη Silicon Valley Bank και την Signature Bank.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *