Ποινή κάθειρξης 8 ετών κατά συγχώνευση για τις 2 απόπειρες βιασμού επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η αρχική απόφαση ήταν ποινή 6 ετών για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της 2ης καταγγέλλουσας και 5 ετών για την απόπειρα σε βάρος της τρίτης με την εισαγγελέα να προτείνει  ποινή κατά συγχώνευση οκτώ ετών κάθειρξης, που φαίνεται ότι έγινε δεκτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ομόφωνα κρίθηκε ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Νωρίτερα, και η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της είχε ζητήσει να μην αναγνωριστούν στον κατηγορούμενο, ελαφρυντικά.

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσακη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Η κ. Στόγια ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σημειώνοντας: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996».Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *